Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Rīgas reģionā jau aizturēti 19 autovadītāji-kukuļdevēji

© F64

29.martā ap pulksten 12:40 Rīgā, Ausekļa ielā Ceļu policijas darbinieki apturēja automašīnu “Ford Focus’’, kuras vadītājs neievēroja luksofora aizliedzošo signālu, ziņo Valsts policija. Lai izvairītos no administratīvā soda, 1974. gadā dzimušais automašīnas vadītājs policistam deva 50 eiro kukuli.

Savukārt pagājušajā piektdienā, 26.martā, ap pulksten 20:00 Rīgā, Dzelzavas ielā Ceļu policijas darbinieki par ārējās apgaismes ierīču lietošanas noteikumu pārkāpšanu apturēja automašīnu “Opel Corsa’’. Lai izvairītos no administratīvā soda, 1941. gadā dzimušais automašīnas vadītājs policistam deva 20 eiro kukuli.

21.martā, ap pulksten 18:20 Rīgā, Kojusalas ielā, Ceļu policijas darbinieki apturēja automašīnu “Ford Focus’’, kuras vadītājs neapturēja transportlīdzekli pie “Stop” zīmes. Lai izvairītos no administratīvā soda, 1955. gadā dzimušais automašīnas vadītājs policistam deva 5 eiro kukuli.

Visos trīs gadījumos policijā sākts kriminālprocess par kukuļdošanu.

Šogad Rīgas reģionā aizturēti jau deviņpadsmit autovadītāji pret kuriem sākti kriminālprocesi par kukuļa došanu.

Valsts policija atgādina, ka kukuļu došana saskaņā ar Krimināllikumu ir sodāma pēc 323. panta, kurā par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.