Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

BRĪDINĀJUMS: "Dominā" uzdarbojas slīpētas kabatzagles

© tirdznieciba.info

Nav noslēpums, ka tur, kur apgrozās daudz cilvēku, uzturas arī tādi, kuru nodomi nav no tiem labākajiem, piemēram - iegūt savā īpašumā kāda neuzmanīga pircēja maku vai telefonaparātu.

Pielaikojot kurpes t/c „Domina” esošajā veikalā „Centro”, divas meitenes vakar, 22. martā saskārās ar nepatīkamu atgadījumu. Kamēr abas jaunkundzes, nolikušas savas somas un mēteļus uz krēsla, aplūkoja kā uz kājas izskatās kārotie apavi, tikmēr kāda padzīvojusi, šķietami romu tautības sieviete, nostājusies priekšā spogulim, mēģināja novērst meiteņu uzmanību. Sieviete uzdeva neskaitāmus jautājumus piemēram: „Kāda izmēra kurpes viņai šobrīd rokās? Cik maksā konkrētās kurpes? Kur meitenes atradušas apavus, kurus viņas mēra? Vai meitenes bieži šeit iepērkas?(..),” un acīmredzami centās panākt, lai meitenes nelūkojas spogulī.

Meitenēm kundzes neparastā uzvedība sāka šķist aizdomīga un tieši tādēļ viena no viņam aatskatījās, lai aplūkot savu aiz muguras nolikto somu. Izrādās, ka pa šo laiku pie meiteņu somām neuzkrītoši klāt bija piesēdusies otra dāma un jau uzsāka „iedziļināties” meiteņu somu un mēteļu kabatu saturā. Pamanot šo rosību, meitenes steidza pārliecināties, vai visa nauda un mobilās ierīces vēl ir viņu īpašuma un tikmēr abas sievietes steigšus pazuda no veikala telpām.

Par laimi meitenēm viss beidzās veiksmīgi un veiklās kabatzagles no viņu somām neko izvilkt nepaguva, tomēr kā portāls nra.lv noskaidroja vairākos t/c "Domina" esošajos veikalos – šī shēma esot ļoti izplatīta. Parasti, ja šādus personāžus pamana kasieres vai veikala darbinieki, tad tiek izsaukti apsargi. Tomēr veikalos, kā piemēram „Centro”, kurš sava dizaina dēļ ir visai grūti pārskatāms, pircējiem jābūt uzmanīgiem un savas mantas jāuzrauga īpaši rūpīgi.

Šajā sakarā t/c "Domina" pārstāve Ieva Siliņa norādīja - t/c "Domina" par šādiem starpgadījumiem, kas notikuši attiecīgu nomnieku telpās, atbildību nenes, tomēr visiem cietušajiem jebkurā gadījumā vajadzētu griezties un ziņot veikala informācijas centrā. „Tas, kas notiek katrā veikalā ir nomnieku atbildība, ieskaitot arī konkrētā veikala drošības jautājumus. Tomēr t/c „Domina” apsardzes darbinieki rūpējas par vispārējo kārtību lielveikalā un, ja gadās kāds nepatīkams incidents, apmeklētāji ir  aicināti nekavējoties griezties pie attiecīgā veikala pārstāvja, tirdzniecības centra apsardzes vai informācijas centrā, lai operatīvi risinātu situāciju. Kā jau jebkurā citā tirdzniecības vietā, arī t/c „Domina” par aizdomīgiem personāžiem ir dzirdēts. Ja šādu personu klātbūtne, kas var kaitēt citiem t/c apmeklētājiem, tiek novērota, tiem tiek pievērsta pastiprināta uzmanība un nepieciešamības gadījumā tie tiek pat izraidīti no t/c telpām,” uzsver  I. Siliņa.

Arī Valsts Policijas pārstāvis Toms Sadovskis portālam nra.lv apliecināja – par šādu shēmu jau dzirdēts. „Policijas redzeslokā ir nonākusi divu sieviešu grupa, kuras veic zādzības lielveikalos. Viena no sievietēm ir līdzdalībniece, kura novērš uzmanību, kamēr otra cilvēku apzog. Policija šobrīd strādā, lai vainīgās notvertu,” atklāj T. Sadovskis.