Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Uzreiz pēc laupīšanas aizturēta iepriekš tiesāta sieviete

© F64

Vakar ap pulksten 20:00 Jūrmalas iecirkņa darbinieki saņēma izsaukumu uz Skolas ielu, Kauguros, kur aplaupīta 1985.gadā dzimusi sieviete, ziņo Valsts policija.

Policisti izbrauca uz notikuma vietu, kur noskaidroja, ka cietusī gājusi pa ielu un runājusi pa mobilo tālruni, kad pēkšņi pie viņas pieskrējusi kāda svešiniece. Nepazīstamā sieviete cietušo pagrūdusi, izrāvusi viņai no rokām mobilo tālruni un aizbēgusi.

Likumsargi uzsāka vainīgās personas meklēšanu. Neilgi pēc laupīšanas policisti aizturēja 1983.gadā dzimušu sievieti, pie kuras tika atrasts nolaupītais telefons. Aizturētā jau iepriekš bijusi tiesāta par narkotisko vielu lietošanu un izplatīšanu. Sieviete ievietota īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Pret sievieti sākts kriminālprocess par laupīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.