Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Pašnāvība vai negadījums? Kā rit pazudušās māsu asociācijas vadītājas meklēšana?

© Publicitātes foto

Nu jau vairāk kā 20 dienas ir pazudusi Latvijas Māsu asociācijas vadītāja Jolanta Zālīte, kuras pēkšņā izgaišana ir satriekusi ne vien viņas tuviniekus, bet visu sabiedrību. Lai noskaidrotu kā rit izmeklēšanas gaita, portāls nra.lv sazinājās gan ar policiju, gan ar pazudušās personas ģimeni un kolēģiem.

Māsu asociācijai bez Jolantas palīdzības neklājas viegli. „Šobrīd es pildu dažus Jolantas pienākumus, savukārt citus uzdevumus – mēs visi kolēģi dalām savādāk,” skaidro Māsu asociācijas pārstāve Līga Ārente, kura arī atklāj, ka nezina, kurš būtu varējis nodarīt pāri Jolantai. Sīkāk izmeklēšanas gaitu L. Ārente gan nekomentē: „tāda jau tā izmeklēšana ir, kāda tā ir. It sevišķi gadījumā, kad pazūd cilvēks, kurš kā policija saka, nav riska grupā. Tomēr, manuprāt, pats skrupulozākais un pedantiskākais izmeklētājs šajā sakarā ir pazudušās sievietes meita Sabīne Zālīte.”

Neoficiāli izskan minējumi par iespējamu pašnāvību un to, ka policija pavedienus meklē tieši šajā virzienā. Taču J. Zālītes kolēģi šādu varbūtību kategoriski noraida. „Manuprāt visiem, kuri pazina Jolantu, ir skaidrs, ka šis cilvēks neko tādu nebūtu darījis,” uzsver L. Ārente.

Jau ziņots, ka J. Zālīte neskaidros apstākļos pazuda pa ceļam no darba uz mājām un kopš 3. februāra vakara par viņu nav nekādu ziņu. Arī  J. Zālītes meita medijiem norādījusi, ka viņai šāda mammas pazušanas versija šķiet neiespējama. Tāpat Sabīne ir pārliecināta — ja ar mammu būtu noticis kaut kas neparedzēts, sieviete jebkurā gadījumā atrastu veidu kā sazināties ar meitu.

Policija nekādus komentārus par izmeklēšanas gaitu žurnālistiem pagaidām nesniedz.

Atgādinām, ka Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki meklē bezvēsts pazudušo 1964.gadā dzimušo Zālīti, kura pēdējo reizi redzēta 3.februārī ap plkst.20 Rīgā, Brīvības ielā, sabiedriskā transporta pieturas "Matīsa iela" apvidū. Viņa devās no darba uz savu dzīvesvietu Rīgā, Vaidavas ielā.

Zālītes augums ir 168 centimetri, viņa ir kalsnas miesas būves, bet mati ir īsi gaiši blondi. Sieviete bija ģērbusies tumši pelēkā, pagarinātā mēteļjakā un tumši zilās džinsu biksēs. Viņai līdzi bija paliela melnas krāsas ādas soma.

Policija lūdz atsaukties cilvēkus, kuri ir redzējuši sievieti 3.februāra vakarā vai 4.februāra rītā, kad, iespējams, viņa devusies uz darbu. Zālīte, iespējams, pārvietojās ar 17.maršruta trolejbusu. Ikvienu, kam ir informācija par Zālītes iespējamo atrašanās vietu, policija lūdz ziņot, zvanot pa tālruni 67 086 678, 20 269 017 vai 110.