Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Izcēlies skandāls par kukuļdošanu Jūrmalas policistiem

© F64

Jūrmalas pilsētas Pašvaldības policija vasarās veic neafišētas kontrolpārbaudes pie maksas iebraukšanas zonas Jūrmalā un pārbauda izrakstīto soda kvīšu atbilstību, šādi nodrošinot korupcijas risku mazināšanu, reaģējot uz internetā izplatītu video, kurā tūristi no Krievijas stāsta, ka iekļūšanai Jūrmalā nācies maksāt kukuli, aģentūrai LETA pastāstīja Jūrmalas domes pārstāvji.

Minētie pasākumi ir daļa no pašvaldībā izstrādātā Korupcijas apkarošanas plāna, informēja domē.

Tīmekļa vietnē "Youtube" ir ievietots Krievijas tūristu video, kurā automašīnas vadītājs vispirms pārkāpj maksas iebraukšanas Jūrmalā noteikumus un pēcāk automašīnā esošajiem biedriem apgalvo, ka "ticis vaļā ar pāris simtu rubļu" kukuli. Jūrmalas Pašvaldības policijas priekšnieks Valdis Kivkucāns, komentējot video, atrunājās, ka tajā nav fiksēti konkrēti pierādījumi, kas apliecinātu koruptīvas darbības, kukuļa došanas vai ņemšanas faktu.

Vienlaikus Pašvaldības policija aicina ikvienu iedzīvotāju nekavējoši vērsties tiesībsargājošajās institūcijās - Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, Valsts policijā vai Pašvaldības policijā -, informējot par gadījumiem, ja konstatēta pretlikumīgas darbības no policistu vai sabiedrības puses.

Jūrmalas domē arī norāda, ka pēdējo trīs gadu laikā Jūrmalas Pašvaldības policija saņēmusi tikai divas sūdzības par, iespējams, koruptīvām darbībām, taču abos gadījumos iesniedzēji atteikušies no sadarbības ar Pašvaldības policiju lietas apstākļu izmeklēšanai, līdz ar to pierādījumu trūkuma dēļ dienesta izmeklēšanas nav sāktas.

Maksa par iebraukšanu Jūrmalā atcelta periodā no 1.oktobra līdz 31.martam un noteikta divu eiro apmērā no 1.aprīļa līdz 30.septembrim. Maksa par iebraukšanu Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā tiek noteikta atbilstoši Jūrmalas pilsētas domes saistošajiem noteikumiem "Par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā". Savukārt automašīnas Jūrmalas pilsētā vietās, kur atļauta autotransporta novietošana, var novietot bez maksas, izņemot privātās autostāvvietas.

Ieņēmumi, ko pašvaldība iegūst no samaksātās iebraukšanas nodevas, tiek izlietoti tranzīta satiksmes ierobežošanai, tūrisma un kūrorta attīstībai, vides aizsardzībai, kultūras pieminekļu aizsardzībai, kā arī citiem pilsētvides uzturēšanas pasākumiem.