Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

DP sākusi pārbaudi par "Latgales tautas republiku"

© Jevgenijs Kovalonoks

Drošības policija (DP) sākusi pārbaudi par internetā izplatīto attēlu, kurā popularizēta "Latgales tautas republikas" ideja, aģentūra LETA noskaidroja DP.

Šajās dienās sociālajos tīklos tika izplatīts attēls, kurā redzama Latvijas karte ar atdalītu Latgales reģionu un piedāvāts arī "Latgales tautas republikas" karogs.

DP vērš uzmanību, ka ideju, kas vērsta uz Satversmē nostiprinātā valsts teritoriālās vienotības principa apšaubīšanu, paušanu un izplatīšanu publiskajā telpā, tieši atbilst Krievijas ģeopolitiskajām interesēm.

Ņemot vērā pieaugušo gadījumu skaitu, kad Latvijas valsts karoga attēls tiek izmantots provokatīvā un Latvijas valsts interesēm neatbilstošā veidā, DP aicina sabiedrību informēt policiju par līdzīga rakstura gadījumiem.

Runas par Latgales autonomijas ideju jau iepriekš bijušas DP redzeslokā. 2013.gadā DP atklāja, ka tā dēvētajā Latgales autonomijas krimināllietā krievu valodas referenduma organizētājam un prokrieviskajam aktīvistam Vladimiram Lindermanam un viņa domubiedriem - Ilarionam Girsam un Jevgēņijam Osipovam - piemērots procesuālais statuss - persona, pret kuru uzsākts kriminālprocess.

Kriminālprocess tika sākts par organizatorisku darbību, kas vērsta uz Latvijas teritoriālās vienotības graušanu. DP iepriekš vērtēja Lindermana publiskos izteikumus par Latgales autonomijas ideju.