Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Rīgā dārziņu kooperatīvā vīrietis nogalina iespējamo zagli

© F64

Pagājušo piektdien, 23. janvārī, ap pulksten 21:00 Rīgas Brasas iecirkņa darbinieki saņēma izsaukumu uz kādu dārziņu kooperatīvu, kur vīrietis nodarījis miesas bojājumus citam vīrietim, ziņo Valsts policija.

Ierodoties notikuma vietā, policisti noskaidroja, ka 1981. gadā dzimis vīrietis pastaigājies, kad pamanījis viņaprāt citu aizdomīgu vīrieti, kurš iznāk no kādas dārza būdiņas. Aizdomās, ka viņš ir veicis zādzību, vīrietis skrējis viņam pakaļ. 1981. gadā dzimušais vīrietis centās aizturēt vīrieti, kuru noturēja par zagli, tomēr viņš pretojās. Tādēļ vīrietis pielietoja līdzi nesto aptuveni 30 cm garo nazi un vairākas reizes viņam iedūris kājā un krūšu kurvī.

Saprotot izdarīto, vīrietis izsauca policiju un ātro medicīnisko palīdzību. Lai gan mediķi visiem spēkiem centās glābt sadurto 1974. gadā dzimušo vīrieti, viņš nomira pa ceļam uz slimnīcu. Pārbaudot viņa mantas, policisti līdzi nestajā maisā atrada dažādus viegli realizējamus metāla priekšmetus, tādēļ policija neizslēdz, ka vīrietis patiešām bija pastrādājis zādzību.

Tomēr atgādinām, ka šādās situācijās, kad tiek pamanītas aizdomīgas personas un šķiet, ka veikts noziegums, nekavējoties jāziņo policijai, nevis pašiem jāaiztur ļaundaris, jo tas var būt bīstami.

Šobrīd pret 1981. gadā dzimušo vīrieti, kurš iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā, ir uzsākts kriminālprocess par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par šādu noziegumu aizturētajam var draudēt brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.