Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

KNAB jāmaksā Draviniecei vēl papildus 1000 eiro

© KNAB

Rīgas apgabaltiesa šodien papildspriedumā noteikusi, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) ir jāmaksā papildu 1000 eiro par advokāta izdevumiem biroja darbiniecei llzei Draveniecei.

Papildspriedumu no šodienas varēs pārsūdzēt Augstākās tiesas Civillietu departamentā 30 dienu laikā. Papildspriedums Dravenieces prasībā pret KNAB pieņemts saskaņā ar Civilprocesa pantu, kurš nosaka, ka apelācijas instances tiesa var taisīt papildspriedumu, ja spriedumā nav izlemts par tiesāšanās izdevumu atlīdzināšanu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa pērn 29.decembrī apmierināja Dravenieces prasību un lika viņu atjaunot Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājas amatā. Tāpat apgabaltiesa nolēma par labu Draveniecei piedzīt vidējo izpeļņu 24 050 eiro apmērā. Tiesa noteica nekavējošu sprieduma izpildi daļā par Dravenieces atjaunošanu amatā un darba algas 1000 eiro apmērā piedziņu.

Apgabaltiesa arī apmierināja Dravenieces prasību par disciplinārsoda - algas samazinājuma - atcelšanu. Tiesa nolēma par labu Draveniecei piedzīt ieturēto darba algu 141,11 eiro apmērā.

Vēl no KNAB tiesa noteica piedzīt valsts nodevu 2407 eiro apmērā. Pilns spriedums lietā bija pieejams 12.janvārī, kad to 30 dienu laikā varēs pārsūdzēt kasācijas kārtībā.

KNAB jau paziņojis, ka pārsūdzēs sev nelabvēlīgo spriedumu Dravenieces lietā.

KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka 3.septembra rīkojums paredzēja veikt birojā reorganizāciju, proti, likvidēt vairākas nodaļas, tostarp Dravenieces iepriekš vadīto Juridiskās un personālvadības nodaļu. Reorganizācijas rezultātā cita starpā tika izveidota Juridiskā nodaļa, kuras vadītāja pienākumu izpildītāja šobrīd ir Daiga Dambīte.

Draveniece šobrīd iecelta par KNAB Politikas plānošanas nodaļas galveno speciālisti.