Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

"HND Grupa" pārsūdzēs mantas arestu Zolitūdes lietā

© F64

SIA "HND Grupa", kurai saistībā ar Zolitūdes traģēdiju piemērots mantas arests, šo drošības līdzekli pārsūdzēs, aģentūrai LETA pastāstīja "HND Grupas" pārstāvis zvērināts advokāts Artūrs Zvejsalnieks.

Lēmums tiks pārsūdzēts tuvākajās dienās, piebilda advokāts.

Kā ziņots, "HND Grupa" pieder būvinženierim Ivaram Sergetam, kuram Zolitūdes traģēdijas krimināllietā piemērots aizdomās turamā statuss, iepriekš apstiprināja Zvejsalnieks. Viņš norādīja, ka arests ir uzlikts diviem uzņēmuma kontiem.

Sergeta uzņēmums SIA "HND grupa" reģistrēts 2007.gadā ar 2000 latu (2846 eiro) apmaksāto pamatkapitālu. Uzņēmuma 100% īpašnieks ir Sergets, viņš ir arī vienīgais uzņēmuma valdes loceklis.

"HND grupa" 2013.gadā strādāja ar 307 650 eiro apgrozījumu un guva 78 407 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kā ziņots, Zolitūdē notikušajā lielveikala "Maxima" traģēdijas lietā kopumā patlaban trīs fiziskās personas atzītas par aizdomās turamām un pret divām juridiskajām personām nolemts sākt piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanas procesu.

Policija piemērojusi aizdomās turamā statusu sagruvušās ēkas būvinženierim Sergetam, veikala projekta būvekspertīzes veicējam Andrim Gulbim un arhitektam Andrim Kalinkam, kurš ir Zolitūdē sabrukušā lielveikala projekta autors. Sergetam un Gulbim tiesa kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu, savukārt Kalinkam kā drošības līdzeklis piemērota policijas uzraudzība un aizliegums izbraukt no valsts.

Mantas arests uzlikts arī arhitektu birojam SIA "Kubs", aģentūrai LETA apstiprināja "Kuba" pārstāvis zvērināts advokāts Jānis Junkers. Viņš apstiprināja, ka "uzņēmuma sakarā ir aresta lēmums".

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins žurnālistiem atzina, ka abiem uzņēmumiem arests piemērots visai mantai, kas ir viņu rīcībā. Arestētās mantas apjomu Grišinam nebija tiesību izpaust.

Sāktais piespiedu ietekmēšanas līdzekļu process nozīmē - ja nākotnē tiesa uzskatīs, ka abām juridiskajām personām līdzās fiziskai personai jāuzņemas atbildība par traģēdiju, tiesa varēs piemērot piespiedu ietekmēšanas līdzekli, piemēram, likvidāciju vai naudas sodu, kas mērāms vairāku miljonu eiro apmērā, norādīja Grišins.