Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Ziemassvētkos pazudušais jaunietis Elejas pusē atrasts mežā

© F64

Vakar Elejas novadā pazuda kāda persona, kuras meklēšana tika iesaistīti gan zemessargi, gan Valsts policija, gan arī Nacionālo bruņoto spēku (NBS) helikopters, liecina ieraksts NBS sociālā tīkla "Twitter" kontā.

"Šodien Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopters "Mi-17" iesaistīts Elejas novadā pazudušas personas meklēšanā. Palīdzību lūdza Valsts policija," teikts 25.decembrī publicētajā ierakstā.

Tāpat norādīts, ka pazudušās personas meklēšanā pēc Valsts policijas lūguma tika iesaistīti seši Zemessardzes 52.kājnieku bataljona zemessargi un karavīri.

Savukārt ceturtdienas pēcpusdienā NBS ziņoja, ka meklētā persona ir atrasta un ar helikopteru nogādāta uz medicīnisko aprūpes iestādi Rīgā, Gaiļezerā.

Valsts policija (VP) aģentūru LETA informēja, ka 25.decembrī ap plkst.14.50 policijā saņemta telefoniska informācija, ka mežā netālu no Elejas pagasta atrodas 1993.gadā dzimis vīrietis bezpalīdzības stāvoklī.

Informāciju policija saņēma no pazudušā vīrieša draudzenes. Vīrietis pirms vairākām stundām bija viņai zvanījis un teicis, ka dodas mājās, bet tā arī nebija atgriezies.

Nekavējoši tika iesaistīti visi operatīvie dienesti - patruļpolicija un Jelgavas novada pašvaldības policijas darbinieki, zemessardze, vietējie iedzīvotāji, operatīvos meklēšanas pasākumos tika iesaistīts arī NBS helikopters.

Policistiem ik pa laikam izdevās arī ar pazudušo vīrieti sazināties, tāpēc tika noskaidrota viņa iespējamā atrašanās vieta un veicot operatīvos meklēšanas pasākumus, vīrietis tika atrasts un NBS helikopters vīrieti nogādāja ārstniecības iestādē Rīgā.

Vīrietim konstatēti arī miesas bojājumi.

Pēc sākotnējās informācijas vīrietis mežā ir atradies vairākas stundas.

Sīkāku informāciju policija pagaidām nesniedz, jo tā tiks noskaidrota kriminālprocesā. VP informē, ka ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas - noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību.

Policija atgādina iedzīvotājiem, ka sakarā ar personu pazušanu, jāzvana uz 112, lai nekavējoši var uzsākt operatīvos meklēšanas pasākumus.