Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Pensionāru piekauj un aplaupa dēls un viņa dzīvesbiedrene

© F64

Vakar Bolderājas iecirknī vērsās kāds piekauts pensionārs, kurš vēlējās ziņot par pāridarītājiem. Ieraugot cietušo vīrieti, policisti nekavējoties izsauca medicīnisko palīdzību, informē Valsts policija.

Pēcāk policijas darbinieki noskaidroja, ka cietušais pensionārs dzīvo kopā ar savu dēlu kādā dzīvoklī Zvīņu ielā. Vīrietis pastāstīja, ka dēls regulāri lieto alkoholiskos dzērienus. Arī vakar pensionāra dēls mājās atradās alkohola reibumā, kad viņš kopā ar savu paziņu piekāva 76 gadus veco vīrieti un nolaupīja viņam aptuveni 120 eiro.

Noskaidrojot notikušā apstākļus, policisti devās uz pensionāra dzīvesvietu, kur aizturēja 1965. gadā dzimušu vīrieti un 1969. gadā dzimušu sievieti, kuri atradās alkohola reibumā. Identificējot abu ļaundaru personības, policisti konstatēja, ka gan aizturētā sieviete, gan vīrietis iepriekš tiesāti par mantiskiem noziegumiem.

Pret abiem aizturētajiem ir uzsākti kriminālprocesi par laupīšanu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu abām personām var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un policijas kontrole uz laiku līdz trim gadiem.