Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Divu dienu laikā robežsardze aiztur 24 personas

© F64

Divu dienu laikā Valsts robežsardzes amatpersonas par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai aizturēja 2 Latvijas pilsoņus, kuri pārvadāja 4 Afganistānas pilsoņus, un 4 Latvijas valsts piederīgos, kuri pārvadāja 14 Vjetnamas pilsoņus, informē Valsts robežsardze.

Trešdien, 29.oktobra pēcpusdienā Viļakas pārvaldes robežsargi, pārbaudot viņu rīcībā esošo informāciju, uz ceļa Žīguri - Katleši apturēja kāda Latvijas pilsoņa vadīto automašīnu un konstatēja 4 Afganistānas pilsoņus, kuri iepriekš bija nelikumīgi šķērsojuši valsts robežu. Tuvākajā apkārtnē saistībā ar personu nelikumīgu pārvietošanu tika aizturēts arī otrs Latvijas pilsonis.

Savukārt naktī no 30.oktobra uz 31.oktobri Daugavpils pārvaldes robežsargi uz ceļa Zilupe - Šķaune apturēja 2 automašīnas, ar kurām pārvietojās 1 Latvijas pilsonis un 3 Latvijas nepilsoņi. Vienā no automašīnām tika konstatēti 14 Vjetnamas pilsoņi, kuri bija nelikumīgi šķērsojuši valsts robežu.

Abos gadījumos pret Latvijas valsts piederīgajiem par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai uzsākti kriminālprocesi.

Jāatzīmē, ka par "zaļās" robežas šķērsošanu šogad aizturētas jau 107 personas, no tām 70 Vjetnamas pilsoņi, 12 Afganistānas, 11 Irākas, 4 Latvijas, 4 Krievijas, 3 Baltkrievijas, 2 Gruzijas un 1 Lietuvas pilsonis, savukārt par personu pārvietošanu robežsargi aizturējuši 7 Latvijas valsts piederīgos, 3 Krievijas Federācijas un 3 Kirgizstānas pilsoņus. Pērn par "zaļās" robežas šķērsošanu kopā aizturētas 65 personas, no tām 49 trešo valstu pilsoņi.