Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Divas nepilngadīgas meitenes aizturētas par slepkavību

© F64

Pagājušajā nedēļā Rīgā aizdomās par sadzīves konflikta laikā izdarītu sievietes slepkavību policijas darbinieki aizturējuši divas jaunietes.

Kā aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā, 20.oktobrī ap plkst.5.30 Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti no kāda garāmgājēja saņēma informāciju, ka Rigondas gatvē uz ielas atrodas sievietes līķis ar acīmredzamiem miesas bojājumiem - galvas traumu un ķermeņa nobrāzumiem. Saistībā ar notikušo tika sākts kriminālprocess.

Sākotnējie operatīvās meklēšanas pasākumi deva rezultātus, jo jau tajā pašā dienā aizdomās par nozieguma izdarīšanu tika aizturēta 1999.gadā dzimusi jauniete, kura iepriekš policijas redzeslokā nebija nonākusi.

Turpinot izmeklēšanu, pēc dažām dienām policisti aizturēja arī 1997.gadā dzimušu jaunieti, kura gan jau iepriekš bija nonākusi likumsargu redzeslokā par miesas bojājumu nodarīšanu.

Noslepkavotā ir 1984.gadā dzimusi sieviete, kura labi pazinusi abas jaunietes. Izmeklēšanā noskaidrots, ka naktī pirms notikuma visas trīs jaunās sievietes kopīgi lietojušas alkoholiskos dzērienus un kādā brīdī starp viņām izcēlies sadzīvisks konflikts.

Rezultātā abas jaunietes, sitot pa ķermeni, nodarījušas vecākajai sievietei miesas bojājumus, kas izraisījuši viņas nāvi.

1997.gadā dzimušajai jaunietei tagad piemērots apcietinājums, savukārt 1999.gadā dzimušajai - cita veida drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Kriminālprocess sākts par slepkavību pastiprinošos apstākļos. Par šo noziegumu var draudēt mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no 10-20 gadiem, taču nepilngadīgajiem sods paredzēts maigāks.