Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Tēvam par netiklām darbībām ar saviem bērniem pieprasa 14 gadus cietumā

© F64

Krimināllietā par fizisku, emocionālu un seksuālu vardarbību pret saviem trim bērniem apsūdzētajam vīrietim prokurors pieprasījis 14 gadu cietumsodu un trīs gadu dalību probācijas programmā.

Kā aģentūra LETA noskaidroja Rēzeknes tiesā, šodien tiesa pabeidza lietas izskatīšanu un pasludināja pārtraukumu līdz piektdienai, kad tiks pasludināts nolēmums.

Apsūdzība vīrietim celta pēc Krimināllikuma (KL) 174.panta 2.daļas - par cietsirdīgu vai vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgo, kā arī pēc KL 162.panta 2.daļas - par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo - un KL 160.panta 3.daļas - par pederastiju vai lesbiānismu, vai dzimumtieksmju citādu apmierināšanu pretdabiskā veidā, ja tādas darbības izdarītas pret mazgadīgo, lietojot vardarbību, draudus vai izmantojot personas bezpalīdzības stāvokli.

Apsūdzētais vīrietis ilgstošā laika posmā, no 2009.gada septembra līdz 2013.gada 10.jūnijam, cietsirdīgi un vardarbīgi izturējās pret saviem trim mazgadīgajiem bērniem, nodarot viņiem fiziskas un psihiskas ciešanas, uzskata prokuratūra.

Bērnu tēvs ilgstoši esot izdarījis netiklas darbības ar savām atvasēm. Vīrieša veiktās prettiesiskās un amorālās darbības izraisījušas smagas sekas - bērniem radušies psihiski un psiholoģiski traucējumi, liecina apsūdzība.

Par to, vai vīrietis patiešām ir vainīgs viņam celtajās apsūdzībās, spriedīs tiesa.