Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Priekuļu apkārtnē aizturēti marihuānas audzētāji

© nra arhīvs

Augusta beigās Priekuļu apkārtnē atklāta marihuānas audzētava, izņemti turpat 7 kilogrami vēl neizžāvētu marihuānas augu un aizturētas trīs personas, informē informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas grupas vecākā inspektore Sintija Virse.

Uz pēdām marihuānas adzētājiem Vidzemes reģiona Kriminālpolicija kopā ar Cēsu iecirkņa kolēģiem nāca 18.augustā, kad Cēsīs aizdomās par marihuānas realizēšanu tika aizturēts kāds 1986.gadā dzimis vīrietis. Pie vīrieša kopumā tika atrasti un atsavināti aptuveni 200 grami jau realizēšanai gatavās produkcijas – marihuānas.

Augusta beigās netālu no Cēsīm tika apturēta kāda automašīna, kurā policija atrada un atsavināja turpat 7 kilogramus tikko novāktus, vēl neizžāvētus marihuānas augus. Notikuma vietā aizturēts automašīnas vadītājs un pasažieris – 1990.gadā un 1991.gadā dzimuši vīrieši. Turpinot operatīvos pasākumus, policija noskaidroja arī vietu, kur apreibinošā raža novākta – tā bija kāda siltumnīca Priekuļu novadā. Noskaidrots, ka abi aizturētie jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā, viens no viņiem arī par nelikumīgu narkotisko vielu apriti. Marihuānu, visticamāk, bija plānots sagatavot un izplatīt vietējā mērogā.

Kriminālpolicija turpina izmeklēšanu sāktajos kriminālprocesos gan par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu, gan par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un realizēšanu.

Saskaņā ar spēkā esošo likumdošanu par šādiem pārkāpumiem draud cietumsods līdz pat 15 gadiem.