Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Reisa autobusā no Tallinas robežsargi atrod narkotisku vielu

© nra arhīvs

Aizvadītajā diennaktī Rīgas pārvaldes robežsargi, pārbaudot autobusu Tallina-Pērnava-Rīga uz autoceļa Skultes pagastā, tajā atrada aptuveni piecus gramus narkotisko vielu, informē Valsts robežsardze.

Autobusā robežsardzes dienesta suns Avero pievērsa uzmanību divām pasažieru sēdvietām, starp kurām tika atrasts dzeltenas krāsas polietilēna maisiņš ar zaļi brūnu augu valsts izcelsmes vielu. Kā norāda robežsardze, iespējams, tā ir marihuāna. Maisiņā bijuši apmēram četri vai pieci grami.

Vielas īpašnieks nav noskaidrots, bet uz notikuma vietu tika izsaukti policijas darbinieki un muitas kriminālpārvaldes amatpersonas.

Savukārt Rīgas lidostā robežsargi aizturējuši no Maskavas ieceļojošu Krievijas pilsoni, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota policijai.

Silenes robežkontroles punktā robežsargi ieceļot Latvijā lieguši četriem Gruzijas pilsoņiem, kuriem nav bijušas derīgas ieceļošanas vīzas vai uzturēšanās atļaujas ieceļošanai Šengenas valstu teritorijā. Robežsargi noformējuši ieceļošanas atteikumus, un personas nosūtītas atpakaļ uz Baltkrieviju.

Valsts iekšienē ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumus pārkāpušas astoņas personas - divi Igaunijas, viens Latvijas, viens Alžīrijas, divi Azerbaidžānas, viens Japānas un viens Lietuvas pilsonis. Savukārt transportlīdzekļu ekspluatācijas jomā pārkāpumos pieķerti četri cilvēki - viens Krievijas, trīs Baltkrievijas, divi Latvijas un divi Lietuvas pilsoņi.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardze uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatējusi 27 likumpārkāpumus.