Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Jēkabpils cietuma darbinieka automašīnā atrod 525 litrus nelegālā alkohola

© publicitātes

Operatīvās informācijas pārbaudes laikā Salas novada Salas pagastā policijas darbinieki apturējuši kāda Jēkabpils cietuma darbinieka automašīnu, kuras apskates gaitā tika atrasti 525 litri nelegālā alkohola.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece, 25.augustā policijas darbinieki apturējuši automašīnu "Opel Zafira", kuru vadījis 1975.gadā dzimis vīrietis, Jēkabpils cietuma darbinieks. Pārbaudes gaitā automašīnas salonā tika konstatēta 21 divdesmit piecu litru kanna ar nelegālo alkoholu.

Pēc notikušā automašīnas vadītājs tika nogādāts policijas iecirknī un ievietots īslaicīgās aizturēšanas vietā. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par nelegālā alkohola glabāšanu un pārvietošanu lielā apmērā.

Par šādu likumpārkāpumu vainīgajām personām paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizdomās turamajam par nelegālā alkohola glabāšanu un pārvadāšanu piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.