Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Ogrē dēls nogalina māti

© Scanpix

Pagājušās piektdienas rītā Ogres policijas iecirkņa darbinieki saņēma informāciju par kādu sievieti, kura jau pāris dienas neatbild uz zvaniem un nav ieradusies darbā.

 Kā informē Valsts policija, sievietes civilvīrs lūdza policistiem pārbaudīt viņa dzīvokli Parka ielā, Ogrē.

Policisti izbrauca uz notikuma vietu, kur sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekiem uzlauza dzīvokļa durvis. Tur pavērās baiss skats, jo priekštelpā uz grīdas atradās sievietes līķis ar plašu grieztu brūci kaklā. Identificējot līķi, tika noskaidrots, ka tā ir 1955.gadā dzimusi sieviete.

Visi notikušā apstākļi liecināja, ka slepkavību pastrādājis sievietes dēls un nekavējoties tika uzsākta 1981.gadā dzimušā vīrieša meklēšana. Tajā iesaistījās Ogres iecirkņa darbinieki, ceļu policija un pašvaldības policija, kuri veica operatīvos meklēšanas pasākumus. Pēc pulksten 18:00 Ogrē, pašvaldības policisti netālu no dzīvesvietas aizturēja mirušās sievietes dēlu.

Vīrietis pēc aizturēšanas ievietots īslaicīgās aizturēšanas izolatorā un 24.augustā vīrietim tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Pret aizturēto sākts kriminālprocess par slepkavību pastiprinošos apstākļos. Šāds likuma pārkāpums paredz sodu ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas