Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Jelgavā atsavina psihotropās vielas

© F64

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvalde (ZRP) informē, ka Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki kriminālprocesa ietvaros par psihotropo vielu realizēšanu Jelgavā, Vecpilsētas ielā aizturējuši agrāk jau tiesātu vīrieti.

Veicot sankcionētu kratīšanu aizturētā dzīvesvietā tika izņemti 22 iepakojumi ar zaļganbrūnas krāsas augu valsts izcelsmes vielu. Vīrietim jau piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Policija turpina strādāt pastiprināti psihotropo vielu izplatības apkarošanas jomā.

Policija lūdz iedzīvotājus informēt policiju, ja ir informācija par iespējamām tirdzniecības vietām - 63004200, 63004202 vai zvanīt Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes uzticības tālrunim - 67014077.

Ar šī gada 9.aprīli stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā, papildinot likumu ar jaunu 248.1 pantu. Krimināllikuma 248.1 panta 1.daļa nosaka, ka "Par jaunas psihoaktīvas vielas vai to saturoša izstrādājuma, kuru aprite ir aizliegta vai ierobežota, izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai realizēšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.