Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Vīrietis iet bojā, ar elektrības vadiem cenšoties no zemes izdzīt sliekas

© F64

Vakar Vidzemē 51 gadu vecs vīrietis gājis bojā, ar elektrības vadiem cenšoties no zemes izdzīt sliekas, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) speciāliste Inga Vītola.

Vīrietis vēlējies salasīt sliekas makšķerēšanai. Par savu nodomu to darīt, izmantojot elektrības vadus, viņš pastāstījis mājiniekiem. Vīrietis esot darījis to arī iepriekš, sacīja Vītola. Šoreiz vīrietis bijis projām ilgāk, kā ierasts, tāpēc mājinieki devušies viņam pakaļ un atraduši zemē mirušu.

Mediķi vakar saņēmuši izsaukumu arī pie kādas četras gadus vecas meitenes, kura, pieaugušajiem nemanot, izgājusi uz trešā stāva balkona un nokritusi no tā. Viņa nogādāta slimnīcā ar galvas traumu un iegurņa kaula lūzumu.

Slimnīcā nogādāti arī vairāki cilvēki, kuri savainojušies ar zāģiem. Piemēram, Latgalē 59 gadus vecs vīrietis paklupis un uzkritis uz ieslēgta motorzāģa, gūstot vairāku pirkstu vaļējus lūzumus un viena pirksta daļēju amputāciju. Savukārt Rīgas reģionā 67 gadus vecs vīrietis iezāģējis rokā ar ripzāģi, gūstot dziļas brūces un viena pirksta daļēju amputāciju.

Kā ziņots, pēdējās diennakts laikā NMPD saņēmis 1113 izsaukumus, no kuriem 214 bijuši saistīti ar dažādām traumām.