Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Laupītāju pārītis apzog jaunieti un piekauj policisti

© F64

Valsts policijas darbinieki Ķengaragā uzreiz pēc laupīšanas aizturējuši agresīvi noskaņotu pāri, aģentūru LETA informēja Valts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Sestdien, 26.jūlijā, Ķengaraga iecirkņa darbinieki no kāda jaunieša saņēma informāciju, ka viņš kļuvis par laupītāju upuri.

Jaunietim pēc izkāpšanas no trolejbusa sekojuši divi citi sabiedriskā transporta pasažieri. Agresīvi noskaņotā sieviete un vīrietis ar jaunieti uzsāka asu vārdu apmaiņu, kas pārvērtās fiziskā konfliktā. Kautiņa laikā cietušajam no kabatas izkrita mobilais telefons. Agresīvi noskaņotais pāris paņēma jaunieša telefonu un apmaiņā pret to pieprasīja cietušajam 20 eiro, kurus viņš arī iedeva.

Pēc informācijas saņemšanas policijas darbinieki sāka laupītāju meklēšanu un drīz netālu no aprakstītās notikuma vietas aizturēja 1980.gadā dzimušu vīrieti un 1982.gadā dzimušu sievieti. Aizturēšanās brīdī sieviete pretojās, kā rezultātā cieta policijas darbiniece.

Pret abām aizturētajām personām policija sākusi kriminālprocesu par laupīšanu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Tāpat pret aizturēto sievieti ir sākts arī kriminālprocess par uzbrukumu varas pārstāvim sakarā ar tās likumisku dienesta darbību. Sievietei par to var piemērot sodu - brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.