Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Par "spaisa" tirdzniecību Rīgā aiztur tēvu un dēlu

Rīgā pagājušajā nedēļā policija aizturējusi tēvu un dēlu par jauno psihoaktīvo vielu tirdzniecību uz ielas, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Piektdien Ziemeļu iecirkņa darbinieki aizturēja 1977. un 1994.gadā dzimušus vīriešus, kuri uz ielas tirgoja jaunās psihoaktīvās vielas. Pie aizturētajiem atrasti un atsavināti 70 iepakojumi ar augu valsts izcelsmes maisījumiem.

Veicot vielu sākotnējo ekspertīzi, konstatēts, ka tās atrodas pagaidu aizlieguma sarakstā. Tas nozīmē, ka vīriešiem draud kriminālatbildība par jaunu psihoaktīvu vielu vai to saturošu izstrādājumu neatļautu glabāšanu un realizēšanu.

Aizturētie vīrieši ir tēvs ar dēlu, kuri jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par psihoaktīvo vielu tirdzniecību. Tēvam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, bet viņa dēlam - policijas uzraudzība.

9.aprīlī stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību par jaunu psihoaktīvu vielu vai to saturošu izstrādājumu apriti. Līdz šim Valsts policija par šo noziegumu aizturējusi četras personas.

Par šādām darbībām draud brīvības atņemšana līdz diviem gadiem vai naudas sods. Savukārt, ja minētās darbības izraisījušas smagas sekas, vainīgajiem draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem.