Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Par anglisku un konservatīvu Latviju!

© F64

Diemžēl Neatkarīgajā 22. augustā paustā prognoze, ka jau tuvākajā Jaunās konservatīvas partijas organizētajā mikrosapulcē (atbilstoši aģentūras LETA vērtējumam 23. augusta sanāksmē pie Rātsnama piedalījās 300–400 cilvēku) tiks izteikts nosodījums Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, piepildījās. 23. augusta sanāksmē jaunās un ļoti konservatīvās tautas sapulces dalībnieki ar vētrainām ovācijām reaģēja uz jebkuru kritiku pret Valsts prezidentu Raimondu Vējoni. Paziņojumā tika secināts, ka «Saeimas izmeklēšanas komisijas līdzšinējās aktivitātes liecina – oligarhu laiki Latvijā nav beigušies. Arī Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa rīcība liecina – viņš līdzšinējo kārtību akceptē. Mēs prasām šo savdabīgo nabassaiti pārcirst!».

Brīvā un demokrātiskā valstī ikviens, gan konservatīvais, gan liberālis, pat progresīvie, drīkst ņemt rokā cirtni un cirst nabassaites pušu gan pa labi, gan pa kreisi. Tā ir normāla demokrātiska procesa sastāvdaļa. Tāpēc nav jāuztraucas par marginālu partiju līderu paustajām hiperbolām un pārspīlējumiem. Tomēr Jaunās konservatīvas partijas panākumi pašvaldību vēlēšanās bija tik iespaidīgi, ka JKP ir jāizvērtē kā partija, kura var reāli pretendēt uz varu valsts līmenī. Tāpēc ir svarīgi saprast ne tikai JKP populisma metodes (JKP tā ir nemitīga oligarhu piesaukšana), bet arī par un pret ko ir šī partija. Pret ko būs JKP, tās līderi izsakās tieši un atklāti. JKP ir pret oligarhiem un esošo politisko sistēmu: «Ir jāgāž čekistu un citu padomju sistēmas draugu iniciētā sistēma.» No tā izriet, ka, tiklīdz jaunajiem spēkiem izdosies tikt pie varas, viņi no valsts aparāta sola padzīt visus «čekistus»? Tas nav grūts uzdevums, jo čekistu (bijušo VDK darbinieku) skaitam 2017. gada augustā Latvijas vara struktūrās nevajag būt pārmērīgi lielam. Uz čekista statusu var teorētiski pretendēt tikai par 52-55 gadiem vecākas personas. Jaunākiem Latvijas pilsoņiem sadarbību ar PSRS VDK būs grūti piešūt. Neskumstiet! JKP ir ieviesusi jaunu terminu, kas ļaus no valsts aparāta atbrīvot ikvienu darbinieku, neatkarīgi no tā vecuma. Ikvienu, kuru apzīmēs kā «padomju sistēmas draugu», varēs aizmēzt vēstures mēslainē! Citu nozīmīgu pārmaiņu nebūs! Atbilstoši JKP deklarētajām vērtībām tiks īstenota sociāli atbildīga politika, vienlaikus atbalstot uzņēmējdarbību ar orientāciju uz Rietumiem. Nekādi citi īpaši jauninājumi nav plānoti.

Jau tagad, negaidot varas iegūšanu, jaunie konservatīvie aicina sākt izrēķināties ar «kolaborantiem» - oligarhu uzņēmumiem. 23. augusta pasākuma laikā tika aktīvi reklamēta mājaslapa nebarooligarhu.com, aicinot visus Latvijas ļaudis izvairīties no uzņēmumiem, kuri «tieši un netieši vairo oligarhu bagātību, kas tiek izmantota pretvalstiskām darbībām».

Pēc iepazīšanās ar attiecīgo interneta vietni es sazinājos ar viena Latvijas uzņēmuma vadību, kura reģistrētā preču zīme tika izmantota interneta vietnes satura reklamēšanai. Uzņēmuma vadība man apliecināja, ka viņu preču zīme tiek izmantota, nesaskaņojot to ar uzņēmumu, tāpēc viņi uzskata, ka šāda preču zīmes izmantošana ir nelikumīga, jo tiek pārkāpts Latvijas likuma Par preču zīmēm un ģeogrāfiskās izcelsmes norādēm 27. pantā likuma 4. panta 8. daļā minētais aizliegums bez atļaujas izmantot Latvijā reģistrētu preču zīmi svešā reklāmā - politiskajā reklāmā. Diemžēl nekavējošu vēršanos pret likumu pārkāpējiem apgrūtina tas, ka jaunkonservatīvo politiskajās aktivitātēs tiek izmantots interneta domēns, kas nav reģistrēts Latvijā.

Redzot jaunkonservatīvo izdarības - informatīvās kampaņas, maskējoties ar ārvalstīm, nelikumīgu preču zīmju izmantošanu utt. -, rodas pamatots jautājums, vai ar netīrāma rokām un pretlikumīgām darbībām var izveidot dzidru un tīru, tiesisku un godīgu valsti, kurā likums būs pirmajā vietā?

Otrais jautājums ir par to politisko līderu atbildību, kuri tagad ir pieslējušies JKP?

Kas notiks, ja visi Latvijas cilvēki momentā īstenos nebarooligarhu.com izteikto aicinājumu un visi kā viens izvairīsies izmantot Latvijas lielākā atkritumu apsaimniekotāja - Clean R - pakalpojumus? Kāda izskatīsies Latvijas daba, mūsu novadu un pilsētu apkārtne, mūsu pagalmi, ja mēs atkritumu maisus, vecās riepas un PET pudeles metīsim jebkur citur, tikai ne Clean R konteineros (atbilstoši 23. augustā izplatītajiem aicinājumiem Clean R ir pilnībā jāboikotē)?

Dārgie Latvijas ļaudis. Zem JKP karoga pie varas raujas pilnīgi bezatbildīgi populisti, kuri kā papagaiļi spēj vienīgi atkārtot vārdus «oligarhi, oligarhi», bet kuri nespēj prognozēt pat savu bezatbildīgāko aicinājumu tuvākās sekas. Visi, kam ir svarīga Latvijas nākotne, ignorējiet bezatbildīgu un Latvijas nākotnei bīstamu kaitnieku pasākumus.

To, cik konservatīvajai kompānijai ir nesvarīga JKP oficiāli deklarētā vērtība - «latviski runājoša nācija», parāda kaut vai tas, ka mājaslapa konservativie.lv jau daļēji ir pārangliskota. JKP mājaslapas sadaļā Tuvākie publiskie pasākumi ir ieraksts dzidrā un skaidrā angļu valodā «Nothing from 23.08.2017. to 23.09.2017.». No latviešu valodas lietošanas nākotnes pasākumiem JKP jau ir atteikusies.