Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Vicinot Krievijas karogu, atkal protestēts pret pārēju uz izglītību latviešu valodā

© F64

Šodien Rīgā, Strēlnieku laukumā, uz kārtējo Latvijas Krievu savienības (LKS) rīkoto protesta akciju pret pakāpenisku pāreju uz izglītību latviešu valodā pulcējās vismaz 500 cilvēku. Jauniešu gan protestētāju vidū bija maz.

Pirms mītiņa LKS līderi Tatjana Ždanoka un Miroslavs Mitrofanovs sanākušajiem organizēti izdalīja neliela izmēra, visticamāk, bērnu zīmējumus.

Kā novēroja aģentūra LETA, pirms mītiņa LKS līderi Tatjana Ždanoka un Miroslavs Mitrofanovs sanākušajiem organizēti izdalīja neliela izmēra, visticamāk, bērnu zīmējumus, uz kuriem dažādās valodās, pārsvarā gan krieviski, bija uzrakstīts "Mūsu bērni - mūsu tiesības".

Klātesošie rokās turēja gan Krievijas, gan Latvijas karogus, kā arī karogus ar LKS simboliku un plakātus, kuri dažādās valodās vēstīja "Mācību gads beidzies, cīņa turpinās", "Krievi nepadodas", "Apturiet valodas genocīdu!", "Ja nav cieņas, nav lojalitātes", "Mācīties latviešu valodu - jā! Mācīties latviešu valodā - nē!", "Tā nav reforma, tā ir represija!", "Krievu valoda - uzvaras valoda", "No rīta tiesības, vakarā lojalitāte", "Nē asimilācijai!" u.c.

Mītiņu ar uzrunām atklāja Mitrofanovs un Ždanoka, vēlāk uz skatuves kāpa arī kādreizējais Rīgas domes un vairāku Saeimu deputāts Jakovs Pliners un citi LKS domubiedri. Par protesta akcijai raksturīgo skaņas pavadījumu rūpējās bundzinieki.

Ap plkst.12.30 bungu marša pavadībā sākās gājiens no Strēlnieku laukuma uz Ministru kabinetu.

Protesta akciju novēroja arī vairāki desmiti policistu.

Kā ziņots, protesta akcijas rīkotāji iebilst pret pakāpenisku pāreju uz izglītību latviešu valodā, par ko Saeima jau ir pieņēmusi gala lēmumu. LKS, kas plāno startēt rudenī gaidāmajās 13.Saeimas vēlēšanās, apgalvo, ka šodienas akciju pieskaņojusi Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai.