Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Šadurskis: Pašvaldību rastie ietaupījumi nav pietiekami skolotāju algu celšanai

© F64 Photo Agency

Pašvaldības daļēji spējušas rast ietaupījumus sakārtojot skolu tīklu, bet tas nav pietiekami, lai palielinātu pedagogu algas un daļai Latvijas skolu pedagogiem zemākā mēneša darba algas likme saglabāsies līdzšinējā līmenī, proti, 680 eiro mēnesī, šorīt intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V).

Arvien mazāk paliek skolu, kurās ir pedagogiem noteikta minimālā algas likme, proti 680 eiro. Iepriekš tādu skolu bija 314, savukārt patlaban tādu palicis 266

Šadurskis sacīja, ka, pašvaldībām īstenojot skolu tīkla sakārtošanas pasākumus, līdz šim izdevies ietaupīt 4 miljonus eiro, bet tas ir nepietiekami, lai visiem pedagogiem tiktu palielināts atalgojums līdz 710 eiro, kam papildu no valsts budžeta nepieciešami 6 miljoni eiro.

Jau ziņots, ka Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) informatīvais ziņojums par skolu tīklu liecina, ka 2016./2017.mācību gadā vidējā reālā algas likme pedagogiem bija 744 eiro par likmi, savukārt šogad vidējā algas likme pieauga līdz 764 eiro.

Arvien mazāk paliek skolu, kurās ir pedagogiem noteikta minimālā algas likme, proti 680 eiro. Iepriekš tādu skolu bija 314, savukārt patlaban tādu palicis 266.

Vienlaikus turpina pieaugt skolu skaits, kurās skolotāju algu likme ir krietni augstāka, piemēram, šogad 20 skolās vidējā alga par likmi sasniedzot gandrīz 1000 eiro. Ņemot vērā, ka pedagogi nereti strādā vairāk nekā 30 noteiktās stundas (vairāk nekā vienu likmi), šo pedagogu alga krietni pārsniedz 1000 eiro.