Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Rīgā 82 bērni saslima ar salmonelozi - uzņēmumam vien 700 eiro sods

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) pārtikas piegādātājam "Kindercatering" par tā darbībā šogad pieļautajiem higiēnas prasību pārkāpumiem pirmsskolas izglītības iestāžu ēdināšanā piemērojis 700 eiro sodu, sacīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

"Par konstatētajiem pārkāpumiem uzņēmumam piemērots 700 eiro naudassods," teica Meistere.

Pēc viņas sacītā, 700 eiro ir maksimālais naudas sods, kuru atbilstoši Administratīvo pārkāpumu kodeksam var piemērot par šāda veida pārkāpumiem.

Jau ziņots, ka gada sākumā tika konstatēts atkārtots salmonelozes uzliesmojums vairāk nekā desmit Rīgas pirmsskolas izglītības iestādēs - ar salmonelozi no šā gada 1.janvāra līdz 6.februārim saslima 82 bērni, tostarp 65 bērni apmeklēja 13 iestādes, kuras vieno kopīgs ēdināšanas tīkls - "Kindercatering".

"Kindercatering" pārstāve Gita Želve aģentūrai LETA iepriekš atzina, ka konstatētais salmonelozes uzliesmojums Rīgas pirmsskolas izglītības iestādēs, varēja notikt cilvēciska faktora dēļ, kļūdu pieļaujot kādam no uzņēmuma darbiniekiem. Vienlaikus kompānijas pārstāve uzsvēra, ka "Kindercatering" pilnībā izprot situāciju, un dara visu iespējamo, lai līdzīgi gadījumi nākotnē neatkārtotos.

"Kindercatering" salmonelozes uzliesmojumā tika vainots arī 2016.gada septembrī. Prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu par piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanu uzņēmumam. Toreiz uzņēmuma sniegto ēdināšanas pakalpojumu rezultātā ar baktēriju "Salmonella enteriditis" tika inficēti 94 bērni un trīs pieaugušie 13 izglītības iestādēs, tādējādi tika izraisīta epidēmija.

"Kindercatering" reģistrēts 2012.gada oktobrī. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Ēriks Frīdenbergs-Kalniņš, bet prokūrists Rihards Frīdenbergs-Kalniņš. Uzņēmuma apgrozījums 2016.gadā bija 506 240 eiro, bet zaudējumi - 26 463 eiro.