Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Bažījas, ka pedagogiem pietrūks laika sagatavoties darbam

© F64

Pedagogiem var pietrūkt laika sagatavoties strādāt ar jauno mācību saturu, šādas bažas šorīt LTV "Rīta Panorāmā" pauda Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) vadītāja Inga Vanaga.

Pēc Vanagas vārdiem, darbs pie jaunā mācību satura izstrādes kavējas, jaunās vadlīnijas pedagogiem sola publiskot tikai aprīlī, bet septembrī ar tām jau jāsāk strādāt, lai arī pa vidu vēl būs atvaļinājumu laiks.

Vanaga pauda viedokli, ka, pārejot uz jauno mācību standartu, pedagogiem vajag dot vairāk laika individuālam darbam, lai sagatavotos stundām, bet tas prasot papildus finanses un līdz ar to par šo aspektu "neviens negrib dzirdēt".

Pāreja uz jauno mācību saturu kā vienus no pirmajiem skars pirmskolu pedagogus, kuriem ir zināmas neskaidrības algu jautājumā, proti, pirmsskolas izglītības iestāžu darbiniekiem solītais algu pieaugums pašlaik esot atkarīgs no pašvaldību rocības, stāstīja arodbiedrības vadītāja.

Vanaga pauda neizpratni, kāpēc, piemēram, valodu un mūzikas apguvē tiek paredzēta iespējas lielas klases dalīt sīkākās grupās, bet matemātikā un citos eksaktajos priekšmetos šādas iespējas nav. "Vai tad šajās jomās nevajag iegūt padziļinātas zināšanas?" retoriski vaicāja LIZDA vadītāja.