Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Studentiem iespējams pieteikties 23 stipendijām, to apmērs no 1400 līdz 7000 eiro

© Ilze Zvēra, F64 Photo Agency

Latvijas Universitātes (LU) un citu augstskolu studenti līdz 6. oktobrim var pieteikties LU fonda mecenātu stipendijām 2017./2018. akadēmiskajam gadam, aizpildot tiešsaistes pieteikuma anketu un pievienojot nepieciešamos dokumentus LU fonda mājaslapā www.fonds.lv.

Pieteikties stipendijām var visi Latvijas Universitātes (atsevišķām stipendijām - arī citu augstskolu) studenti, kuru vidējā atzīme ir augstāka par 7,5 ballēm. Anketai būs jāpievieno arī EUROPASS parauga CV un motivācijas vēstule ar stāstu par tā autora sabiedrisko darbošanos un akadēmiskajiem sasniegumiem.

Pavisam fonds šogad izsniegs 23 dažādas stipendiju kopas, kuru atbalstu varēs saņemt vairāk nekā 300 studentu no LU un citām Latvijas augstskolām. Vienas stipendijas apmērs ir no 1420 līdz 7000 eiro (Kurta Hāgena stipendija) akadēmiskajā gadā. Kopā LU fonds plāno izmaksāt stipendijās ap 380 000 eiro, no kuriem 44 300 eiro sastādīs Kristapa Morberga stipendijas. LU dižmecenāta stipendijas šogad varēs saņemt 15 LU un seši RTU studenti. Vienas stipendijas apmērs ir 2180 eiro gadā. Tāpat turpinās LU fonda sadarbība ar pašvaldībām. Šogad atbalstu savā novadā deklarētajiem pirmkursniekiem piedāvā Jelgava, Engure, Salaspils un Saldus.

Šogad pirmo reizi LU studenti varēs pieteikties piecām jaunām stipendijām gan sociālo, gan eksakto, gan humanitāro zinātņu jomā:

LU Medicīnas fakultātes māszinību studentiem būs iespēja pieteikties Rūšu ģimenes stipendijai.

LU Juridiskās fakultātes maģistrantūras studiju programmas Tiesību zinātne studentiem un Rīgas Juridiskās augstskolas maģistrantūras studentiem būs iespēja pieteikties Kristīnes Krūmas stipendijai.

LU 1. bakalaura kursa pamatstudiju programmu studenti - bāreņi un bez vecāku apgādības palikušie - varēs pretendēt uz Pētera Alunāna ģimenes stipendiju.

Ar SIA Ad verbum atbalstu ir dibināta stipendija LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes studentiem - Ad verbum pirmsskolas izglītības pedagoģijas studentu stipendija

Drīzumā LU Teoloģijas fakultātes studenti un studentes 2017./2018. akadēmiskajā gadā varēs pieteikties Ziemeļelbas Mācītāju apvienības stipendijai.

Tāpat pirmoreiz tika piešķirta viena vienreizēja stipendija 200 eiro apmērā 2017./2018. akadēmiskā gada Aristoteļa svētku pirmkursnieku runas konkursa laureātei - studentei Viktorijai Krīgerei.

Ar Amerikas latviešu Zariņu ģimenes atbalstu, kā arī, pateicoties Amerikas latviešu ziedojumiem, iegādājoties Latvijas Universitātes suvenīrus, ir iedibināta Baltimoras Deju un dziesmu svētku mecenātu Izcilības stipendija, kuras kopējais budžets ir 5400 eiro. Stipendijas saņems labākie maģistra pirmā kursa pretendenti no katras zinātņu nozares.

Sīkāku informāciju par šogad pieejamajām stipendijām ir iespējams atrast sadaļā Stipendijas http://www.fonds.lv/stipendijas/.