Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Šadurskis: Vēl nav zināms, vai mācību gads tiks pagarināts

© Rūta Kalmuka/F64

Mācību gada pagarināšana ne tuvu nav pašmērķis, atbildot uz kāda skolēna jautājumu, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V).

Šobrīd pat droši nevarot pateikt, vai mācību gads tiks vai netiks pagarināts, jo tas atkarīgs no jaunā mācību satura, teica ministrs. Viņš arī uzsvēra, ka jaunā mācību satura ieviešana notiks ļoti pakāpeniski, sākot ar bērnudārziem un pirmo klasi, secīgi ejot tālāk.

Ministrs arī atgādināja, ka ir precizēti nosacījumi attiecībā uz pedagogu atalgojumam paredzētās mērķdotācijas izlietojumu, no kā skolotāji būs ieguvēji. Tas darīts, jo ienākuši signāli, ka dažas pašvaldības veido nepamatoti lielus šīs mērķdotācijas uzkrājumus.

Šadurskis arī atgādināja par gaidāmajām skolu reorganizācijām, uzsverot, ka viena daļa vidusskolu būs jāpārveido par pamatskolām. Ir skolas, kas ilgstoši nevar sameklēt nepieciešamos skolotājus un diemžēl izlīdzas uz bērnu zināšanu rēķina, izteicās ministrs.

Runājot par nākamā gada budžeta veidošanas procesu, Šadurskis minēja nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) negaidīto un lielo papildu līdzekļu pieprasījumu demogrāfijas pasākumiem. Viņš aicināja saprast, ka arī ar ekonomikas uzplaukumu, atbalstu veselībai, mājokļu programmai un citiem mērķiem tiek atbalstīta demogrāfija.