Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Ar dejām un spēlēm atklāta RTU starptautiskā vasaras skola

© RTU

Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) no 20. līdz 31. augustam pirmo reizi notiks biomedicīnas inženierijas starptautiskā vasaras skola «Nonlinear Life». Tajā 17 RTU un partneraugstskolu studenti papildinās zināšanas biomedicīnas inženierijas, nanotehnoloģiju un nelineārās dinamikas jomā. Lekcijas lasīs un seminārus vadīs augsta līmeņa mācībspēki no Itālijas, Vācijas un Latvijas.

Lekcijas vasaras skolā lasīs 11 mācībspēki. Pirmā būs Salento Universitātes (Università del Salento) Itālijā profesora Lučio Tomaso De Paulis (Lucio Tomaso De Paolis) vieslekcija «Virtuālā un paplašinātā realitāte medicīnā un ķirurģijā». Profesora pētniecības joma ir saistīta ar unikālu lietojumprogrammu izstrādi pacienta diagnozes noteikšanai. Lietojumprogrammu pamatā ir virtuālās un paplašinātās realitātes tehnoloģijas, kas medicīniskajos attēlos redzamo informāciju par pacienta veselības stāvokli ļauj pārveidot trīsdimensionālos attēlos, kā arī veicina jauna pētniecības virziena attīstību medicīnas izglītībā.

Vieslekciju «Vai liela apjoma datu pārvaldība, komplekso sistēmu zinātne un mākslīgais intelekts paver jaunas iespējas medicīnas fizikas pētniecībā?» uzstāsies Florences Universitātes (Università degli Studi di Firenze) profesors Franko Milano (Franco Milano), kuram 2012. gadā piešķirts RTU Goda doktora nosaukumus par nozīmīgu ieguldījumu modernu medicīnas fizikālo tehnoloģiju ieviešanā, ilggadēju sadarbību saistībā ar Erasmus+ programmu, nodrošinot studiju un prakses iespējas Itālijā medicīnas fizikas jomā. Ar viņu uz sarunu tikās arī NRA.lv.

Kā izvērtās sadarbība ar RTU?

Par vasaras skolas tematu.

Ka mācībspēkam jābūt studentiem noderīgam, nevis stagnējam.

Par attiecībām RTU.