Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Starptautiskā pasākumā varēs iepazīties ar unikāliem pētījumiem

© RTU

Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) no 20. līdz 31. augustam pirmo reizi notiks biomedicīnas inženierijas starptautiskā vasaras skola «Nonlinear Life». Tajā 17 RTU un partneraugstskolu studenti papildinās zināšanas biomedicīnas inženierijas, nanotehnoloģiju un nelineārās dinamikas jomā. Lekcijas lasīs un seminārus vadīs augsta līmeņa mācībspēki no Itālijas, Vācijas un Latvijas. Vasaras skolas atklāšana notiks 21. augustā plkst. 15.30 «Swedbank» centrālajā ēkā, Balasta dambī 15, 25. stāvā, Rīgā.

«Jebkurai parādībai dzīvē un tehnikā ir nelineārs raksturs. Arī taisne nav lineāra, tikai cilvēki izmanto lineārus vienkāršojumus, raksturojot parādības. Starptautiskajā vasaras skolā dažādu virzienu studenti varēs paplašināt savu redzesloku, izskatot plašu nelineāro parādību klāstu, kas apvieno tehniskās, bioloģiskās un sociālās sistēmas analīzi,» saka RTU Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes (MTAF) Biomedicīnas inženierzinātņu un nanotehnoloģiju institūta (BINI) direktors profesors Jurijs Dehtjars.

Lekcijas vasaras skolā lasīs 11 mācībspēki. Pirmā būs Salento Universitātes (Università del Salento) Itālijā profesora Lučio Tomaso De Paulis (Lucio Tomaso De Paolis) vieslekcija «Virtuālā un paplašinātā realitāte medicīnā un ķirurģijā». Profesora pētniecības joma ir saistīta ar unikālu lietojumprogrammu izstrādi pacienta diagnozes noteikšanai. Lietojumprogrammu pamatā ir virtuālās un paplašinātās realitātes tehnoloģijas, kas medicīniskajos attēlos redzamo informāciju par pacienta veselības stāvokli ļauj pārveidot trīsdimensionālos attēlos, kā arī veicina jauna pētniecības virziena attīstību medicīnas izglītībā.

Būs arī lekcijas par medicīnas fiziku onkoloģijā, gudrā tekstila izmantošanu kustību uztveršanai, jaunās paaudzes biomedicīnas tekstilšķiedrām un to ražošanas tehnoloģijām, mākslīgā intelekta izmantošanu medicīnas fizikas pētniecībā, haosu un sakārtotību, strukturālo bioloģiju, nanotehnoloģijām un citiem aktuāliem inženierijas tematiem cilvēka veselības uzlabošanai.