Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Veiktas izmaiņas jaunajā pedagogu darba samaksas modelī

© F64

Lai izvērtētu jauno pedagogu darba samaksas modeli, 2016./2017.mācību gada laikā Izglītības un zinātnes ministrija analizēja Valsts izglītības informācijas sistēmā (VIIS) apstiprinātās pedagogu tarifikācijas un pašvaldību iesniegtos pārskatus par finansējuma izlietojumu, un veica finanšu analīzi.

Rezultātā ministrija izstrādājusi grozījumus vairākos Ministru kabineta noteikumos, kas sakārto un precizē prasības saistībā ar pedagogu algu likmēm un darba slodzi, mazinot darba samaksas nevienlīdzību starp vienādu darbu strādājošiem skolotājiem. Grozījumi arī palielina izglītības iestāžu autonomiju un nosaka stingrāku finanšu disciplīnu pašvaldībām saistībā ar valsts mērķdotācijas izlietojumu.

Valdība šodien apstiprināja IZM sagatavotos grozījumus MK noteikumos “Pedagogu darba samaksas noteikumi”, “Par valsts budžeta mērķdotāciju pedagogu darba samaksai pašvaldību vispārējās izglītības iestādēs un valsts augstskolu vispārējās vidējās izglītības iestādēs”, “Speciālās izglītības iestāžu, internātskolu un vispārējās izglītības iestāžu speciālās izglītības klašu (grupu) finansēšanas kārtība" un “Kārtība, kādā valsts finansē darba samaksu pedagogiem privātajās izglītības iestādēs”.

Būtiskākās izmaiņas:

•Tiks nodrošināts papildus finansējums pedagogu darba samaksai pašvaldību izglītības iestādēm kas, pamatojoties uz starptautisku līgumu, īsteno vispārējās izglītības programmas;

Turpinājumu lasi nākamajā lapā