Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

DZĪVĀ REPORTĀŽA: Studētgribētāji piesakās studijām augstskolās; izvēli studijām apstiprinājuši 632

Pieteikšanās studijām Latvijas Universitātē © nra.lv

Kā iepriekš ziņots, no šodienas līdz 11.jūlijam notiks studētgribētāju pieteikšanās studijām 12 Latvijas augstskolās.

No šodienas pieteikties studijām var Banku augstskolā, Daugavpils Universitātē, Ekonomikas un kultūras augstskolā, Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolā, Latvijas Universitātē, Latvijas Lauksaimniecības universitātē, Liepājas Universitātē, Rīgas Tehniskajā universitātē, Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā, Ventspils Augstskolā un Vidzemes Augstskolā.

nra.lv

Elektroniski studijām interesenti varēja sākt pieteikties jau pagājušajā nedēļā, taču no šodienas studētgribētājiem jādodas uz augstskolām, lai apstiprinātu savus pieteikumus, jo elektroniskā pieteikšanās nenozīmē, ka pieteikšanās ir pilnībā pabeigta. Reflektantam noteikti ir jāierodas personiski apstiprināt pieteikumu un uzrādīt nepieciešamos dokumentus jebkurā no uzņemšanas punktiem, teikts portālā.

Portāls nra.lv piedāvā reportāžu no vairākās Latvijas universitātēm, kur jau no paša rīta notiek pieteikšanās studijām.

Vēl pirms plkst 10.00 Latvijas Universitātes telpās studētgribētāju rinda ir neliela, kura sniedzas vien pie kabinetiem, kur notiek reģistrācija. Bieži reģistrēties iespējams uzreiz bez gaidīšanas.

Latvija Universitātes pārstāvji pieņem, ka vairāk studētgribētāju, kuri nāks reģistreties akadēmiskajam gadam, būs nedēļas beigās.

Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) pusdienlaikā cilvēku daudz vairāk. Šogad RTU studētgribētājus reģistrē Ķīpsalas studentu pilsētiņā. Pēc portāla novērojumiem, jauniešu RTU ir krietni vairāk un visi drūzmējas universitātes telpās.

Pieteikšanās studijām RTU / nra.lv

Tāpat par labu noskaņojumu rūpējas jau esošie RTU studenti, kuri nodrošina mūziku un sportiskas aktivitātes. Taču cilvēku pieplūdums ir pietiekami liels, lai būtu jāuzgaida, lai piereģistrētos studijām.

Pirmajās trīs stundās savu izvēli studijām apstiprinājuši 632 reflektanti, liecina informācija portālā "Latvija.lv".

Lielākā interese patlaban ir par Latvijas Universitātes (LU) studiju programmām - kopumā kāda no tās studiju programmām izvēlēta 1100 reizes, savukārt kā pirmā prioritāte LU ir 260 reflektantiem.

Otrajā vietā seko Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) ar 925 pieteikumiem kādai no augstskolas studiju programmām, savukārt kā pirmo prioritāti kādu no RTU studiju programmām izvēlējās 159 studētgribētāji.

Tālāk seko Latvijas Lauksaimniecības universitāte ar 224 pieteikumiem (70 - pirmā prioritāte), Daugavpils Universitāte ar 187 pieteikumiem (43), Vidzemes Augstskola ar 104 pieteikumiem (19), Banku augstskola ar 65 pieteikumiem (21), Liepājas Universitāte ar 59 pieteikumiem (16), Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija ar 57 pieteikumiem (23), Ventspils Augstskola ar 47 pieteikumiem (16), Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola "RISEBA" ar 19 pieteikumiem (3) un Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola ar diviem pieteikumiem.

Patlaban populārākās studiju programmas ir LU studiju programmas "Ārstniecība", "Datorzinātnes", "Tiesību zinātne" un RTU studiju programmas "Informācijas tehnoloģija" un "Datorsistēmas".

Elektroniski iesniegtos pieteikumus studijām kādā no iepriekšminētajām augstskolām apstiprināt klātienē iespējams līdz 11.jūlijam.