Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Valdība rīt izšķirs jautājumu par RPIVA likvidāciju; visticamāk atbalstīs

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Rīt, 28.martā, Ministru kabinets, visticamāk, varētu atbalstīt Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolas (RPIVA) likvidāciju, to pievienojot Latvijas Universitātei (LU).

Kā pēc valdošās koalīcijas sēdes žurnālistiem skaidroja premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS), viņa pārstāvētajā partijā rīt tomēr nebūs brīvā balsojuma - viedokli Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) precizēs pirms valdības sēdes.

"Pieņemu, ka tas būs atbalstošs," norādīja premjerministrs.

Jautāts, kāda ir viņa prognoze saistībā ar kopējo valdības nostāju šajā jautājumā, Kučinskis sacīja, ka, visticamāk, lēmums būs atbalstošs, taču viņš uzsvēra, ka ministri uzklausīs klātesošo argumentus.

Uz jautājumu, vai pats Kučinskis rīt balsos par RPIVA likvidāciju, premjerministrs atbildēja, sakot, ka "tad jau neatbalstītu arī savu ministru".

"Es šobrīd uzticos saviem ministriem, strādāju kopā ar viņiem - netaisos veidot šķelšanos," teica Kučinskis.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars uzsvēra, ka atšķirīgi viedokļi nebūtu jāuzskata par šķelšanās pazīmi.

Dzintars piekrita, ka nacionālās apvienības rindās daļai biedru ir šaubas par šo procesu - ir jautājumi, uz kuriem nav gūtas atbildes, piemēram, par tālejošu reformu plānu. Līdz ar to partija nevarot dot viennozīmīgu mandātu saviem ministriem un ministriem pašiem būs jāpieņem lēmums, skaidroja Dzintars, piebilstot, ka partija ļaus ministriem brīvi balsot sēdes laikā.

Kā ziņots, valdošās koalīcijas partijas šodien piekrita rīt, 28.martā, Ministru kabinetā lemt par RPIVA likvidāciju, to pievienojot Latvijas Universitātei (LU).

Kučinskis solīja, ka Ministru kabineta sēdē tiks uzklausītas visas puses, pieļaujot iespēju precizēt protokollēmumu, taču lēmums rīt ir jāpieņem.