Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Bērnudārza audzinātājas Aizkrauklē tiek apsūdzētas vardarbībā

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64/attēlam ir ilustratīva nozīme

Divas Aizkraukles pirmsskolas izglītības iestādes "Zīlīte" pedagoģes atstādinātas no pienākumu veikšanas, jo grupas bērnu vecāki apsūdz viņas emocionālajā vardarbībā pret bērniem, informēja Aizkraukles novada Izglītības pārvaldes vadītāja Astra Siliņa.

Vecāki par aizdomām par emocionālu vardarbību grupiņā iepriekš jau ir ziņojuši "Zīlītes" vadībai, taču tā nav reaģējusi, tāpēc, grupā notiekošo ierakstot diktofonā, sūdzība iesniegta arī pašvaldībā, skaidroja Siliņa.

Uz pārbaudes laiku no darba pienākumu veikšanas atstādinātas abas pedagoģes, savukārt auklītei atļauts darbu turpināt. Tāpat no darba atstādināta arī pirmsskolas izglītības iestādes metodiķe, kas ilgstošas prombūtnes laikā aizvieto bērnudārza vadītāju. Izglītības pārvaldes vadītāja gan uzsver, ka bērnudārza vadītājas prombūtne nav saistīta ar konfliktu.

Siliņa pastāstīja, ka pagājušajā nedēļā bērnudārzu apmeklējuši Izglītības kvalitātes valsts dienesta speciālisti, tāpat tiek gaidīta Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas pārbaude. Izmeklēšana var ilgt līdz trim mēnešiem.

Kopumā "Zīlītē" ir 11 grupiņas, taču sūdzība iesniegta par vienas grupiņas pedagogiem. Iepriekš līdzīgas sūdzības pašvaldībā nav saņemtas, atzina Siliņa.