Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

RPIVA atkal piketēs; pieprasīs Šadurska demisiju

© F64

Otrdien, 28. februārī pie Ministru kabineta notiks Rīgas Pedagoģijas un vadības akadēmijas (RPIVA) studentu, darbinieku un atbalstītāju pikets. Piketa mērķis ir apturēt RPIVA likvidācijas procesu un pieprasīt izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska demisiju.

Piketa organizatori uzsver: „Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) līdz šim brīdim nav izrādījusi interesi par konstruktīvu dialogu ar RPIVA darbiniekiem un studentiem, kaut arī RPIVA mutiski un rakstiski vienmēr paudusi gatavību sadarboties un aicināja ministriju uzsākt diskusiju.”

RPIVA uzskata, ka IZM ar savu rīcību diskreditē Latvijas izglītības sistēmu un pauž nihilistisku attieksmi pret izglītības iestāžu darbinieku darbu, ko viņi katru dienu veic pirmsskolas, skolas, profesionālajā, augstākajā un interešu izglītībā.

„Mēs aicinām apturēt RPIVA likvidāciju un uzsākt plašas, vispārējas konsultācijas ar visām iesaistītām pusēm, lai katram būtu skaidrs pārmaiņu process un iespējamie ieguvumi. Aicinām izanalizēt visu iesaistīto pušu vajadzības un bažas, rūpīgi izvērtēt dažādus izglītības reformu modeļus, katra modeļa ieguvumus un riskus, veicot skaidrus, uz pierādījumiem un mērķiem balstītus aprēķinus”, uzsver piketa organizatori.

Piketā tiek aicināts piedalīties ikviens, kam rūp Latvijas izglītības nākotne, un kas uzskata, ka RPIVA - pedagoģijā vadošās augstskolas Latvijā - likvidācija nodarīs būtiskus zaudējumus pedagoga profesijas attīstībai.

Daudzus iebildumus un negatīvu attieksmi pret IZM izstrādāto un izskatīšanai Ministru kabinetā virzīto rīkojuma projektu par RPIVA likvidāciju izteikusi arī virkne citu organizāciju - Augstākās izglītības padome, Rektoru padome, Latvijas Studentu apvienība, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība, Latvijas Izglītības vadītāju asociācija, vairāku pašvaldību vadītāji, Latvijas Zinātņu akadēmijas izglītības ekspertu konsīlijs, Latvijas Pirmsskolas mūzikas izglītības asociācija, Biedrība “Vasaras mūzikas sesija”, Latvijas Suzuki Asociācija, Latvijas Orķestru asociācija, skolas, pirmsskolas, interešu izglītības iestādes un citas.