Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

AIP atbalsta RPIVA reorganizāciju, pieprasot izmaiņas rīkojumprojektā

© F64

Augstākās izglītības padome (AIP) šodien vienojās par pozīciju Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) reorganizācijas jautājumā, nolemjot neiebilst pret akadēmijas reorganizācijas procesa turpināšanu.

AIP priekšsēdētājs Jānis Vētra pastāstīja, ka AIP, izvērtējot Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavoto rīkojumprojektu un anotāciju par RPIVA likvidāciju, secināja, ka dokumentos ir nepieciešams veikt virkni precizējumu.

AIP atzinuma noslēgumā, kā sacīja Vētra, ir lēmums, kurā uzskaitītas lietas, kas IZM minētajos dokumentos būtu jāprecizē vai arī jāsniedz argumentēta atbilde par esošajā redakcijā iekļauto normu nepieciešamību.

"Tas nozīmē, ka esam par to, ka RPIVA reorganizācijas process turpinās," pauda Vētra, piebilstot, ka tiek sagaidītas IZM atbildes uz AIP izvirzītajiem jautājumiem.

Kā ziņots, IZM ir nolēmusi ar 2017.gada augustu reorganizēt RPIVA, to pievienojot Latvijas Universitātei (LU). Kā apstiprināja ministrijā, tas nepieciešams, lai veiktu resursu koncentrāciju un panāktu iespējami efektīvu valsts budžeta līdzekļu izmantošanu.

Izglītības un zinātnes ministrija solīja, ka visas astoņas RPIVA reģionālās filiāles tiks saglabātas un visi pasniedzēji pāries uz darbu LU.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V) norādīja, ka tad, kad aptuveni 2019.gadā sāksies studiju programmu konsolidācija, konkursos uz pasniedzēju amata vietām varēs piedalīties kā LU, tā arī pašreizējie RPIVA mācībspēki, tātad būs "veselīga un draudzīga konkurence".