Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Limbažu novada ģimnāzijā valda klasiskās vērtības

SPĒCĪGAS PAMATSKOLAS. «Es vēlot atzīmēt apkārtnes pamatskolu devumu. Tās spēj sagatavot ļoti motivētus, zinošus un darboties gribošus 9. klašu absolventus, kuri ļoti veiksmīgi turpina savu izaugsmi Limbažu novada ģimnāzijā,» uzsver Gunta Lāce © Ojārs Lūsis

Limbažu novada ģimnāzijas 12. klašu centralizēto eksāmenu rezultāti ir līdzvērtīgi tuvumā esošo valsts ģimnāziju audzēkņu sniegumam, kā arī Limbažu ģimnāzijas audzēkņu zinātniski pētnieciskie darbi (ZPD) vairākkārt augstu novērtēti gan valsts, gan reģiona ZPD konferencēs.

Vaicāta, kuras ir Limbažu novada ģimnāzijas stiprākās puses, direktore Gunta Lāce teic: «Skolā visos mācību priekšmetos ir ļoti spēcīgi skolotāji, tāpēc izcelt vienu jomu nevaram. Par daudzpusību liecina gan audzēkņu izstrādātie pētnieciskie darbi, gan izvēlētās studijas augstskolās. ZPD aptver ļoti plašu spektru, sākot no akadēmiskā godīguma jēdziena pētījuma, kas ieguva augstāko vērtējumu pagājušā gada valsts mēroga konferencē, līdz ozolu audzēm, epitāfijām kapos, palīgmateriālu izstrādei matemātikas skolotājiem un dīvānu izgatavošanai. Absolūti lielākā daļa ģimnāzijas absolventu turpina studijas budžeta vietās kādā no augstākās izglītības iestādēm - gan humanitārajās, gan eksaktajās zinātnēs. Mēs audzinām daudzpusīgus jaunos cilvēkus, tāpēc ZPD ir iespēja veikt ne tikai pētniecības darbu, bet realizēt arī ļoti praktiskus, fiziski taustāmus projektus.»

Ģimnāzija tradicionāli ir bijusi vieta, kur godā tiek turētas klasiskās vērtības - savstarpēja cieņa starp klasesbiedriem, skolēniem un pasniedzējiem ir neatņemama dzīves sastāvdaļa. Arī mācību procesā tiek izmantotas galvenokārt pārbaudītas un klasiskas mācību metodes, taču tas nenozīmē stagnāciju - mainoties sabiedrībai, līdzi mainās arī pasniedzēji - mācās no labākajiem Latvijas Universitātes metodiķiem un pedagogiem, lai Limbažu jaunieši iegūtu augsta līmeņa vispārējo izglītību, attīstītu radošo domāšanu, būtu drosmīgi un prastu iegūtās zinības izmantot nākotnes karjerā.