Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Profesionālo skolu labākajiem audzēkņiem būs lielākas stipendijas

© F64

Izglītības un zinātnes ministrija palielinājusi valsts stipendiju fondā pieejamo finansējumu šā gada pēdējiem mēnešiem par 30,78 eiro uz vienu audzēkni.

Līdz ar to ministrijas padotībā esošo un piecu pašvaldību profesionālo izglītības iestāžu audzēkņiem varēs izmaksāt lielākas valsts budžeta stipendijas.

2015. gada valsts budžetā finansējums valsts budžeta stipendijām profesionālajās skolās šā gada septembrim – decembrim palielināts par 2,5 miljoniem eiro. Līdz šim mācību iestādēs stipendiju fonda veidošanai vidēji uz vienu audzēkni bija 15,23 eiro. Papildu finansējums ļauj šo vidējo finansējumu uz vienu audzēkni palielināt līdz 46,01 eiro.

Stipendijas apmērs ir atkarīgs no sekmēm, līdz ar to par labām un izcilām sekmēm mācībās un aktivitāti izglītības iestādes sabiedriskajā dzīvē jauniešiem ir iespēja saņemt lielāku stipendiju. Minimālā stipendija ir 10 eiro, bet maksimālā – 71,14 eiro.

Valsts finansētās profesionālās izglītības programmās papildu līdzekļi valsts stipendiju fonda izveidei piešķirti saskaņā ar Valsts izglītības informācijas sistēmas datiem par audzēkņu skaitu. Papildu finansējums piešķirts arī piecām pašvaldību izglītības iestādēm, kam nodrošināta profesionālās izglītības programmu īstenošanas izmaksu segšana no valsts budžeta līdzekļiem.