Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Naudiņš aicina skolās ieviest jaunu mācību priekšmetu

© F64

Skolās ir nepieciešams atsevišķs mācību priekšmets par tautsaimniecību, uzskata Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītājs Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK).

"Manuprāt, viena no svarīgākajām jomām ir izglītība - tautsaimniecības izpratnes došana skolā. Nepietiek ar pieskaršanos šai tematikai sociālo zinātņu priekšmeta ietvaros - ir nepieciešams atsevišķs mācību priekšmets. Domāju, ka priekšstatu par to, kā funkcionē tautsaimniecība, ir jāsāk radīt bērnam jau bērnudārzā," intervijā žurnālā "Kapitāls" sacīja Naudiņš.

Politiķis norādīja, ka Latvija ir vienā no pēdējām vietām Eiropā, ja vērtē pēc uzņēmēju skaita sabiedrībā. Tāpēc skolēnos izpratne par tautsaimniecību ir jāveido ar tikpat lielu enerģiju, ar kādu skolās māca bērniem dejot un dziedāt, klāstīja deputāts.

"Ar dziesmu un deju vien tālu netiksim. Kad es runāju par tautsaimniecības mācīšanu, runa ir par plašāku tēmu loku, jo tas nozīmē mācīt jaunajam cilvēkam arī atbildību. Nodibināt uzņēmumu nav lielākā māksla, toties svarīgi ir kaut vai laikā ierasties uz tikšanos. Es taču redzu, kas notiek darba intervijās paša uzņēmumā. No desmit jauniešiem, kuri ir pieteikušies uz sarunu, laikā ierodas trīs, viens atnāk ar nokavēšanos, seši vispār neierodas," stāstīja Naudiņš.

Viņš arī uzskata, ka Latvijas jauniešiem pietrūkst komunikācijas prasmju un mākas sevi pasniegt darba tirgū.