Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Bez darba var palikt vairāki tūkstoši skolotāju

© F64

Jaunais pedagogu atalgojuma modelis vairākiem tūkstošiem skolotāju draud ar darba zaudēšanu, vēsta TV3 ziņas.

Jaunais modelis paredz, ka notiks skolotāju rotācija – proti, pēc tā ieviešanas – vairākās skolās pedagogi būs par daudz, bet citās – pietrūks. Pēc TV3 ziņu rīcībā esošas informācijas, iespējams, darbu var nākties zaudēt vairākiem tūkstošiem skolotāju.

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības pārstāve Ingrīda Mikiško TV3 ziņām norāda, ka Izglītības un zinātnes ministrija šajā jautājumā nesniedz konkrētu atbildi. „Viņi visu laiku ieņem neitrālu pozīciju, nepasakot ne jā, ne nē,” norāda I. Mikiško.

TV3 ziņas informē, ka nākotnē varētu nākties atlaist pat 9 tūkstošus skolotāju. Uz žurnālistes jautājumu, vai izglītības ministre var to apstiprināt, Mārīte Seile saka: „Nē, es nevaru to apstiprināt... Katra pašvaldība raudzīsies uz savu skolu tīklu un izglītības ministrija ieteiks - ja jūs vēlaties, lai skolotājiem ir iespēja strādāt 36 darba stundas, kuras nav tikai mācību stundas, bet arī atbalsts skolēniem, tad ir nepieciešams noteikts skaits amatu likmju,” norāda M. Seile, piebilstot, ka izšķiršanās būs katras pašvaldības un skolu vadību ziņā, ko darīt ar skolotājiem, kuriem nevarēs nodrošināt vienu amata likmi.