Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Šodien bezmaksas izstāde par studijām ārvalstīs

© Publicitātes foto

14.martā viesnīcas Radisson Blu Hotel Latvija konferenču centrā Rīgā notiek ikgadējā specializētā izstādē „Days of International Education” („Starptautiskās izglītības dienas”). Izstāde pirmo reizi norisinājās 2005.gadā un ir izpelnījusies lielu popularitāti tūkstošiem skolēnu, viņu vecāku, studentu, pieaugušo, uzņēmu vadītāju un speciālistu vidū.

Izstādē vairāk nekā 80 izstādes dalībnieku piedāvās plašu klāstu dažādu mācību programmu. 

Valodu nometnes un kursi

Pavasarī mēs vienmēr aizdomājamies par to, kur un kā pavadīt atvaļinājumu, kā arī kur doties bērniem, lai viņi varētu lietderīgi un patīkami pavadīt vasaras brīvlaiku. Piemēram, britu organizācija Academic Summer organizē vasaras programmas 7-17 gadus jauniem skolēniem, kurās vienlaicīgi ar angļu valodas apguvi iespējams mācīties arī akadēmiskos priekšmetus: matemātiku, fiziku, ķīmiju, bioloģiju, mākslu, uzņēmējdarbību un citus.

Izstādes dalībnieku vidū sevišķi var izcelt angļu uzņēmumu ELAC Vacations, ko Latvijā pārstāv izglītības aģentūra Meridian Group. Sadarbībā ar ELAC Meridian Group organizē vasaras grupu braucienus „Angļu valoda un aktīva atpūta” dažādu vecumu skolēniem. Aģentūras pārstāvji informēs gan par grupu braucieniem uz Angliju, gan individuālām programmām uz Lielbritāniju, Vāciju, Franciju, ASV, Spāniju, Itāliju, Šveici un Austriju.

Vidusskola ārzemēs

Daudzi skolēni un viņu vecāki jau pārliecinājušies par to, ka iestāties vadošajās britu universitātēs ar Latvijas vidējās izglītības atestātu ir ļoti sarežģīti vai reizēm pat neiespējami. Mācības vidusskolas programmā ārzemēs no šādas situācijas ļauj izvairīties. Izstādē Rīgā Anglijas, Austrijas, Nīderlandes un Portugāles privātskolu un koledžu vadītāji un pārstāvji stāstīs par iestāšanās prasībām un mācību sistēmām, kā arī rīkos intervijas ar topošajiem studentiem.

Augstākā izglītība

Vēl turpinās arī pieteikumu iesniegšana britu universitāšu bakalaura un maģistra programmām. Izstādē Rīgā Jums būs iespēja tikties ar pārstāvjiem no Oxford Brookes University (viena no labākajām „jaunajām” universitātēm), Bath Spa University (atrodas Bātas pilsētā, kas iekļauta UNESCO kultūrmantojuma sarakstā), Bournemouth University, University College Birmingham, University of West England un citām augstākās izglītības mācību iestādēm. Sevišķi jāizceļ arī Nīderlandes universitāšu dalība izstāde, jo šajā Eiropas valstī mācības bakalaura programmās maksā tikai ap 2000 gadā. Jau daudzus gadus izstādē piedalās Šveices augstskolu alianse Swiss Education Group (SEG), kas piedāvā mācību programmas viesnīcu menedžmenta un tūrisma jomās. Par izglītības iespējām Krievijā informēs Sanktpēterburgas valsts politehniskā universitāte, kas gan Krievijā, gan ārpus tās pazīstama kā politehniskais institūts. Politecnico di Milano, kas izstādē ieradīsies no saulainās Itālijas, ir lielākā arhitektūras, dizaina un inženierzinātņu augstskola, kas pagājušajā gadā ieņēma 1.vietu Itālijā. Turklāt izstādē būs pārstāvēta arī Francija (Schiller University) un Vācija (Offenburg University of Applied Sciences).

Profesionālās programmas

Izstādē varēs iepazīties arī ar īsākām mācību programmām dažādās jomās Lielbritānijā vai Kanādā. Senece College no Kanādas piedāvā vairāk kā 140 programmas tādās jomās, kā animācija, aviācija, bizness, veselība, viesnīcu bizness un tūrisms, informāciju tehnoloģijas, dizains, zinātnes, inženierzinātnes un citas.  Savukārt daudzi Gloucestershire College (Anglija) studenti, kas ieguvuši zināšanas kādā no četriem koledžas kampusiem, turpina mācības valsts labākajās universitātēs – Oksfordā, Bātā, Birmingemā, Kārdifā un citās.

Ne tikai skolēniem un studentiem

Izstādē „Days of International Education” būs plašs klāsts mācību programmu pieaugušajiem, kā arī uzņēmumiem un organizācijām. Šeit būs iespējams iegūt informāciju par kvalifikācijas celšanas programmām un svešvalodu kursiem visā pasaulē. Nedrīkst aizmirst, ka mūsdienās angļu valoda ir starptautiskā biznesa un saziņas valoda.

Lai iestātos angliski runājošo valstu universitātēs un koledžās nepieciešams sertifikāts, kas apliecina angļu valodas zināšanas. Šāds apstiprinājums var būt visā pasaulē pazīstamie IELTS un Cambridge English eksāmeni. Baltijas starptautiskās izglītības padome (izstādes organizatori), ir vienīgais šo testu eksaminācijas centrs Latvijā, līdz ar to katrs izstādes apmeklētājs varēs saņemt visu nepieciešamo informāciju par eksāmeniem un to norises datumiem, kā arī pieraksties uz bezmaksas valodes pārbaudes testu.

Papildus informāciju par izstādi „Starptautiskās Izglītības Dienas 2015” iespējams atrast mājaslapā www.balticcouncil.lv.