Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Plāno ieguldīt sporta skolās

© F64

Mācību gads pilsētas izglītības iestādēs varēs sākties bez aizkavēšanās, – informē Rīgas dome (RD). Remontdarbi veikti 105 mācību iestādēs, investējot 28 miljonus eiro. Prognozē audzēkņu skaita pieaugumu gan pirmsskolu, gan vispārizglītojošo mācību iestādēs.

Šā gada 1. septembrī labiekārtotā vidē mācības sāks 54 bērnudārzu un 51 skolas audzēkņi. Veikts daļējs vai pilnīgs mācību iestāžu remonts, iekārtoti sporta laukumi un vingrošanas zonas, kā arī pabeigta sporta halles būvniecība. RD priekšsēdētājs Nils Ušakovs uzsver, ka šāda izglītības iestāžu labiekārtošana veido skolas kā vietējos sabiedriskos centrus. Savukārt RD priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks norāda, ka mācību gads Rīgā varēs sākties bez aizķeršanās. «Nākotnē mums jāstrādā ar Eiropas fondu apguvi un sporta skolu labiekārtošanu. Tā ir pilsētas volejbola skola un vingrošanas skola, kurās nepieciešams veikt ieguldījumu. Kā arī VEF Kultūras pils,» plānus iezīmē A. Ameriks.

Savukārt RD Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis informē, ka apvienotas dažas netālu esošas pirmsskolas iestādes, bet sporta un mākslas skolu skaits nav mainījies. Šogad pirmsskolas mācību iestādēs prognozē audzēkņu pieaugumu apmēram par 500 bērniem. Mācību līdzekļu iegādei RD piešķīrusi 560 tūkstošu eiro, lai apgādātu skolēnus ar nepieciešamajām mācību grāmatām un darba burtnīcām.

RD Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs norāda, ka labiekārtotās skolu teritorijas atvērtas sporta aktivitātēm visas apkaimes bērniem.