Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Bērziņš: Labi, ka Sprūdžs nekļuva par premjeru. Tad viņš sačakarētu visu valsti

© F64 Photo Agency

Fragments no šodien "Neatkarīgajā" publicētās intervijas ar bijušo veselības un finanšu ministru, Tautas partijas vecbiedru Gundaru Bērziņu.

"Ministrs Edmunds Sprūdzš ir ļoti, ļoti vājš. Tomēr Sprūdža gadījumā varam runāt ne tikai par neveiksmēm, bet arī par veiksmi. Tā ir liela veiksme, ka Sprūdžs, būdams Reformu partijas premjera kandidāts, nekļuva par premjeru. Tagad viņš sačakarējis tikai vienu nozari, bet tā būtu sačakarējis visu valsti. Nedrīkst ļaut viņam turpināt stādāt. Tādā lielā sistēmā kā partija parasti ir un būs problēmas. Ir svarīgi, kā partija spēj tikt galā ar savām problēmām. Ja visiem redzams, ka valdībā ir vājš ministrs, tad tā ir pašas Reformu partijas problēma. Jo ilgāk valdībā sēž vājš ministrs, jo opozīcijai tas ir izdevīgāk. Tā viņš tur tāds vājš sēž un sēž un velk koalīciju zem ūdens, kamēr tā noslīkst. Tad radīsies jautājums – kurš vainīgs? Kurš, kurš? Nu, Sprūdžs viņus visus noenkuroja.

Parasti jau ir tā, ka vislielākās problēmas partijai rada partijā ietekmīgs cilvēks. Sprūdža ietekmi Reformu partijā grūti noliegt. Šādiem cilvēkiem pašiem sevi grūti vērtēt, jo, iegūstot ministra amatu, viņi parasti saiet ministrā. Tas nozīmē to, ka pēc nokļūšanas ministra amatā šādi cilvēki sāk justies paši kompetentākie. Ko partijai darīt? Pašiem vien jātiek ar to galā. Visas manis iezīmētās problēmas ļauj prognozēt, ka amatpersonu ievēlēšana koalīcijai būs nopietns pārbaudījums."