Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Nākamgad Nacionālajā teātrī būs vairāki interesanti iestudējumi

2013.gadā Nacionālajā teātrī būs vairāki interesanti iestudējumi, klāsta teātra direktors Ojārs Rubenis.

Janvārī Nacionālā teātra jaunais, talantīgais un, kā direktors viņu sauc, trakais Aiks Karapetjans iepazīstinās skatītājus ar savu "Venēcijas tirgotāja" iestudējumu, kas top pēc Viljama Šekspīra lugas motīviem. Galvenajā lomā būs brīnišķīgais aktieris Uldis Dumpis.

Edmunds Freibergs ir uzņēmies aprīļa beigās iestudēt Ferenca Molnāra lugu "Lilioms", šī luga teātrī jau tika iestudēta 1971.gadā un ir kļuvusi par vienu no teātra leģendām. Scenogrāfiju veidos Mārtiņš Vilkārsis. Tā būs silta, jauka izrāde, pārliecināti ir tās veidotāji. Galveno lomu tēlotāju sastāvs vēl paliek noslēpums, jo režisors Freibergs vēl nav pielicis punktu lomu sadalē. Bet ir skaidrs, ka šajā iestudējumā būs aizņemts viss teātra aktieru sastāvs.

Rubenis pauž prieku, ka skaisti projekti veidojas Jaunajā zālē un ka tur izrādes apmeklē ne tikai "trakie jaunieši", bet arī cita gada gājuma skatītāji. Jaunajā zālē nākamgad taps Pētera Krilova iestudējums - krievu autora luga par rakstnieku Fjodoru Dostojevski.

Aktieru zālē janvārī jaunais režisors Valters Sīlis piedāvās vēl vienus Rūdolfa Blaumaņa "Indrānus" ar Ģirtu Jakovļevu un Lolitu Cauku galvenajās lomās. Tā būs iepriekšējo "Indrānu" kompelācija ar šodienu.

Elmārs Seņkovs nākamgad veidos izrādi, kurā spēlēs visas teātra "meitenes gados" - Astrīda Kairiša, Lolita Cauka, Lāsma Kugrēna, Dace Bonāte. Tā būs sieviešu izrāde, balstīta uz viņu pašu atmiņām un sajūtām. Indra Roga iestudēs Oskara Vailda lugu "Sieviete, kas nav uzmanības vērta".