Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Vienkoču parkā notiks gadskārtējā Uguns nakts

Šodien līdz ar tumsas iestāšanos Vienkoču parkā notiks gadskārtējā Uguns nakts, kas ir noskaņu un gaismas pasākums, lai padarītu vienu īso rudens dienu garāku, aģentūra LETA noskaidroja Līgatnes novada domē.

Oktobris, rudens, vēl nav pārāk auksts, bet satumst jau diezgan ātri. Tuvojas ziemas tumšais periods. Lai būtu vieglāk sagaidīt silto pavasara saulīti un nākamo vasaru, viss Vienkoču parka Gaismas mežs tiek izlikts ar svecēm.

Meža pudurī izvietoti vienkoču gaismas ķermeņi, kas arī tiks izgaismoti ar svecēm, iegūstot savdabīgu āra apgaismojumu. Pašā meža viducī būs lielais ugunskurs, pie kura sildīties.

Plkst.21 ieplānots arī tradicionālais lāpu gājiens pa parka takām, kas radīs citu parka redzējumu. Kādam būs baisi, kādam neparasti, kādam noslēpumaini un vēl kādam romantiski. Pēc gājiena paredzēts uguns rituāls ar folkloras kopu "Delve", ugunskura un ugunsskulptūras iedegšana.

Pasākumā paredzēta dabas rotu darbnīca, kalēja amata demonstrējumi Vienkoču parka smēdē, tāšu darbnīca, kokamatnieka darbnīca, aušanas darbnīca, viduslaiku kara mākslas apmācības un kroketa spēles apmācības.

Vienkoču parks atrodas Līgatnes pagastā pie Līgatnes upes, un tā pamatkoncepcija ir balstīta uz koka amatniecības un vienkoču izstrādājumu popularizēšanu, maksimālu dabas materiālu pielietošanu.