Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

"Apvienība Taxi" pārtrauks sniegt taksometru pakalpojumus lidostas teritorijā

Starptautiskās lidostas "Rīga" teritorijā pakalpojumus no šodienas sniegs divas taksometru kompānijas - "Baltic Taxi" un "Rīgas taksometru parks".

Kā biznesa portālu "Nozare.lv" informēja lidostā, uzņēmuma valde nolēma nepagarināt pagaidu vienošanos ar trešo - taksometru kompāniju SIA "Apvienība Taxi", saistībā ar kuru saņemta informācija par normatīvo aktu pārkāpumiem. Līdz ar to sadarbība ar šo kompāniju pārtraukta līdz apstākļu noskaidrošanai.

Lidosta uzsver, ka tā ir tiesīga izbeigt līgumus ar taksometru pakalpojumu sniedzējiem, ja tie neievēro Latvijā spēkā esošus normatīvos aktus - gan attiecībā uz pasažieru pārvadājumiem ar taksometriem, gan ļaunprātīgu izvairīšanos no nodokļu nomaksas, ja pārkāpumus apstiprina konkrētu normatīvo aktu kontrolējošās institūcijas, piemēram, Mārupes novada pašvaldība vai Valsts ieņēmumu dienests.

Lidosta esot saņēmusi informāciju par iespējamiem normatīvo aktu pārkāpumiem par vienu no lidostā strādājošajiem taksometru pakalpojumu sniedzējiem un pieņēmusi lēmumu ar šo uzņēmumu jaunu līgumu neslēgt līdz brīdim, kad tiek noskaidrota situācija.

Kā ziņots, VAS "Starptautiskā lidosta Rīga" valde 7.septembrī ārkārtas sēdē nolēma vērsties Valsts policijā ar lūgumu izvērtēt iespējama noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmes vienas no lidostā strādājošo taksometru kompānijas - "Apvienība Taxi" - darbībās.