Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Par 5 miljoniem latu attīstīs sociālos pakalpojumus reģionos

Šā gada 1.ceturksnī ar Eiropas Sociālā fonda (ESF) atbalstu sākta 56 jaunu projektu īstenošana sociālo pakalpojumu attīstīšanai reģionos 5,1 miljonu latu apmērā, informē Nodarbinātības valsts aģentūra.

Projektos iecerēto sociālo pakalpojumu būšot plašs - tiek izstrādātas un īstenotas sociālās rehabilitācijas un motivācijas programmas, veidotas jaunas sociālās institūcijas, tajā skaitā krīzes centrs Neretā, higiēnas centrs Jūrmalā, grupu māja Balvu novada iedzīvotājiem ar garīga rakstura traucējumiem, specializētā darbnīca Siguldas novadā, kā arī īslaicīgās pieskatīšanas un aprūpes centri Rīgā. Tiek attīstīti arī mājas aprūpes pakalpojumi - drošības pogas Daugavpilī un Jelgavā, mobilās brigādes Talsu novadā un Kārsavā, aprūpe mājās Rīgā, Alūksnes, Iecavas un Skrīveru novadā.

Savukārt ģimenes videi pietuvinātos pakalpojumus saņem pieaugušie un bērni ar funkcionāliem traucējumiem, pirmspensijas un pensijas vecuma iedzīvotāji, daudzbērnu un nepilnās ģimenes, no psihoaktīvām vielām atkarīgie, no vardarbības cietušas sievietes un bērni, bezpajumtnieki. Psihosociālu atbalstu saņem arī tie iedzīvotāji, kas kopj slimu ģimenes locekli. Kopumā pasākumos piedalīsies vairāk nekā 9500 iedzīvotāju.

Rīgas plānošanas reģionā tiek īstenoti 17 projekti, Zemgalē - 11 projekti, Latgalē - 13 projekti, Kurzemē - astoņi projekti un Vidzemē - septiņi projekti.

Turklāt kopš 2011.gada sākuma Latvijas reģionos turpina īstenoties arī aktivitātes "Sociālās rehabilitācijas un institūcijām alternatīvu sociālās aprūpes pakalpojumu attīstība reģionos" pirmās atlases kārtas 38 projekti, kuros atbalstu saņem 7700 Latvijas iedzīvotāju. Projektu īstenotājiem sociālo pakalpojumu attīstīšanā nav jāiegulda līdzfinansējums, jo projekta īstenošanas izmaksas 100% apmērā nodrošina ESF.