Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Rīgas domes runči piedalīsies starptautiskajā izstādē "Rīgas kaķis"

3. un 4. martā Rīgas Kongresu namā notiks starptautiskā kaķu izstāde "Rīgas kaķis". Apmeklētājiem būs iespēja redzēt ne vien retu šķirņu kaķus un saņemt kvalificētu veterināru un juristu konsultācijas, bet arī iepazīties ar Rīgas domē mītošajiem kaķiem Kuzju un Muri, kuri savulaik tika paņemti no dzīvnieku patversmes "Līči".

Vairāk nekā 220 kaķi stāsies augsti kvalificētās starptautiskās žūrijas priekšā cīņā par labākā izstādes kaķa titulu. Starp 20 kaķu šķirņu pārstāvjiem būs unikāls no jauna izveidotas šķirnes Ēģiptes faraonu kaķis - Ēģiptes mau, kā arī bezastes Kuriļu bobteili un citi.

Kategorijā "Mājas kaķi" Rīgas domē mītošie runči Kuzja un Muris arī saņems profesionāļu vērtējumu. Izstādes laikā viņi dzīvos biedrības "Dzīvnieku pansija Ulubele" skaistajā izstāžu būrī, kur apmeklētājiem būs ērti viņus apskatīt.

Savas simpātijas varēs izteikt arī izstādes apmeklētāji. Kaķis, kurš savāks visvairāk skatītāju balsu, saņems speciālu balvu no Rīgas domes un titulu "Rīgas kaķis 2012".

Starp izstādes dalībniekiem būs arī Rīgas patversmes bezpajumtes dzīvniekiem - Rīgas pilsētas dzīvnieku patversme "Līči", "Dzīvnieku draugs", "Ķepu ķepā", kuri pastāstīs par savu darbību un par saviem aizbilstamajiem. Rīdziniekiem, kuri nav vienaldzīgi, būs dota iespēja palīdzēt kaķiem un suņiem, kuri nokļuvuši nelaimē, kā arī par atbalstu patversmei nofotografētues ar kaķiem profesionāli aprīkotā foto stūrītī. Izstādes laikā darbosies Aivara Borovkova "glamūrīgā" kaķu fotoizstāde.