Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Parakstīts Latvijas Universitātes un Rīgas Latviešu biedrības sadarbības līgums

Šodien, 28.februārī Latvijas Universitātes rektors profesors Mārcis Auziņš un Rīgas Latviešu biedrības priekšsēdētājs Guntis Gailītis parakstīja sadarbības līgumu.

Latvijas Universitātes rektors profesors Mārcis Auziņš: "Sadarbības līguma parakstīšana iezīmē simbolisku dienu, jo gan Latvijas Universitātei, gan Rīgas Latviešu biedrībai noteiktos vēstures periodos bijusi nozīmīga loma sabiedrībā. Cauri laikam Latvijas Universitāte bija un būs ne tikai mācību iestāde un pētniecības institūcija, bet arī kultūras iestāde. Līdz ar to esam izlēmuši apvienot savus spēkus ar Rīgas Latviešu biedrību, lai atrastu noteiktus saskares punktus un pilnveidotu sadarbību. Līguma parakstīšana ir tikai iesākums, bet tā dzīvotspēja ir atkarīga no abām pusēm, taču esmu pārliecināt, ka šajā situācijā abas puses viennozīmīgi ir ieguvējas."

Rīgas Latviešu biedrības priekšsēdētājs Guntis Gailītis: "Viens no Rīgas Latviešu biedrības pamatuzdevumiem ir dot latviešiem derīgas zināšanas. Tā kā saikne ar Latvijas Universitāti laikam ejot ir bijusi gan vēsturiska, gan garīga, gan praktiska, tad sadarbības līguma noslēgšana ar Latvijas Universitāti ir ne tikai draudzības nostiprināšana ar kaimiņiem, bet arī vēlme turpināt sniegt sabiedrībai derīgas zināšanas."

Parakstot līgumu, Latvijas Universitāte un Rīgas Latviešu biedrība apņemas sadarboties tādās jomās kā latviešu valodas, kultūras un tradīciju pētījumu veikšanā un šo pētījumu rezultātu starptautiskās atzīšanas un izplatīšanas veicināšanā; nacionālās identitātes veicināšanā; Latvijas izglītības sistēmas vēstures apzināšanā, akcentējot augstākās izglītības vietu un lomu; kopīgu pasākumu (konferenču, koncertu, izstāžu u. tml.) organizēšanā; infrastruktūras efektīvā izmantošanā.